Velikonoce patří mezi naše nejvýznamnější a nejkrásnější svátky. S velikonočními tradicemi, kam patří rovněž malování a zdobené kraslic, pletení pomlázek, koledování apod., souvisí také stolování. Pojďme si tedy přiblížit pokrmy, které by na našem velikonočním stole neměly chybět, a to i takové, které jsou již možná pozapomenuty.
Tradiční velikonoční pokrmy
Mgr.
Miroslava
Strakatá
ředitelka MŠ Slunečnice Maršovice, lektorka DVPP
Velikonoční beránek
Ingredience:
5 vajec, 200 g másla, 250 g cukru krupice, 300 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 1 vanilkový cukr, 3 lžíce mléka, citronová kůra, rozinky, kandované ovoce, oříšky, mandle, čokoláda, máslo a krupice na vymazání a vysypání formy
Příprava:
Připravíme si mísu, do které vložíme žloutky, změklé máslo a cukr a vše vyšleháme do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do připravené pěny postupně vmícháme mouku s práškem do pečiva a přidáme mléko.