Hygiena potravin a legislativa

Vydáno:

Související dokumenty

Pracovní situace

Následky nedodržení zásad správné hygienické a výrobní praxe
Hygienické požadavky na pracovníka
Nákup potravin do školských stravovacích zařízení ve světle připravované
Řízení zařízení školního stravování (školní jídelny, vývařovny, výdejny)
Správní řízení související s poskytováním školního stravování
Provozovatelé stravovacích služeb
Tematická zpráva ČŠI 2017
Školní stravování „předškoláka“ – vymáhání úhrady a prominutí dluhu
Záznamy o činnostech zpracování a školní jídelny
Podmínky vzniku pracovního poměru, BOZP, hygienické požadavky (v zařízení školního stravování)
Poskytování dietního stravování v MŠ
Poskytování školního stravování z pohledu zákazu diskriminace
Provoz školních jídelen od 14. října 2020
Novela vyhlášky o školním stravování
Školní stravování
Přihlašování ke stravování a odhlašování ze stravování
Dietní stravování
Závodní stravování
Stravování „cizích strávníků“

Poradna

Odpis zboží ze skladu
Možnost nařídit využití školní jídelny místo čerpání plného stravného
Hygiena
Navýšení kapacity školní jídelny
Stravování české školní inspekce
Škola v přírodě na 5 a méně dní
Povinnost archivace dokumentů školní jídelny
Ochranné pomůcky učitelky MŠ při stravování
Školení hygienického minima
Povinnost plnění spotřebního koše v soukromé MŠ, pokud nepobíráme dotace na stravu
Doplňková činnost
Úvazek kuchaře
Úvazek školní jídelna
Zdravotní průkaz
Počet dětí ve třídě MŠ II
Soukromá škola - stravování
Příspěvek na stravné u pedagogů s různou odpracovanou dobou
Čerpání FKSP
Nárok na dotovanou stravu v době konání praxe
Zbytkové obědy ve školní jídelně

Zákony

258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů

Vyhlášky

490/2000 Sb. o rozsahu znalostí a dalších podmínkách k získání odborné způsobilosti v některých oborech ochrany veřejného zdraví