Pomazánka z červené cibule a tofu
Na cca 10 porcí
Ingredience
-
červená cibule - 400 g
-
česnek - 4 stroužky
-
olej - 4 lžíce
-
tofu natural - 100 g
-
tofu uzené - 100 g
-
lučina nebo žervé - 240 g
-
sůl - 1 lžička
-
lahůdkové droždí - 1 lžička
-
petrželka (nasekaná) - podle chuti (snítka)
Postup
1.
Cibuli oloupej a nakrájej na hrubší měsíčky, česnek na kolečka.
2.
Přesuň cibuli a česnek do malého pekáčku, pokapej olejem a promíchej.
3.
Peč v troubě při 200 °C asi 30 minut dozlatova. Nech vychladnout.
4.
Do mixéru dej tofu natural i uzené, přidej upečenou cibuli s česnekem, lučinu, sůl a lahůdkové droždí. Rozmixuj do hladké pomazánky.
5.
Nakonec přimíchej nasekanou petrželku.
Nutriční okénko
Pomazánka kombinuje bílkoviny z tofu a lučiny s vlákninou a antioxidanty z cibule a česneku. Lahůdkové droždí dodává vitamíny skupiny B, které podporují metabolismus a imunitu. Je vhodná i pro vegetariány.
TIP: