Výsledky čtvrté sady otázek dotazníkového šetření odboru školství Krajského úřadu Pardubického kraje "Manažerské vedení příspěvkové organizace - zařízení školního stravování"

Vydáno: 15 minut čtení

Navazujeme na předchozí čísla Speciálu pro školní jídelny, kde jsme vám nabídli informace týkající se dotazníkového šetření odboru školství Krajského úřadu Pardubického kraje - úvodník, kompilaci dotazníkového šetření, první, druhou a třetí skupinu otázek.

Výsledky čtvrté sady otázek dotazníkového šetření odboru školství Krajského úřadu Pardubického kraje "Manažerské vedení příspěvkové organizace - zařízení školního stravování"
Ing. Bc.
Vladimír
Štefančík
MBA
odbor školství Krajského úřadu Pardubického kraje
Výsledky dotazníkového šetření
V předprázdninovém čísle vám nabízíme výsledky čtvrté skupiny otázek, zahrnující dvě různě zaměřené skupiny otázek. První skupina je zaměřena na otázky týkající se nabídky služeb samostatné školní jídelny pro její klienty - děti, žáky a studenty v rámci školního stravování a ostatní pravidelně stravované v režimu závodního stravování zaměstnanců škol a školských zařízení v rámci hlavní činnosti a ostatní strávníky v rámci doplňkové činnosti. Zaměřuje se též na použití outsourcingu či pronájmu prostor organizace za účelem dosažení efektivity procesů a finančního prospěchu a na nabídku dietního stravování. Druhá skupina otázek zkoumá aktivity managementu samostatného zařízení školního stravování v oblasti možností certifikace organizace systémem managementu kvality a služeb podle certifikační normy oprávněnou certifikační autoritou a ochotu a vůli příspěvkové organizace stát se společensky odpovědnou organizací.
Jedná se o následující okruh otázek:
-
Je ve vaší školské příspěvkové organizaci oblast, kterou řešíte formou outsourcingu1 ?
-
Pronajímá vaše školská příspěvková organizace prostory za komerčním účelem?
-
Je součástí nabídky vašich školních stravovacích služeb taktéž nabídka dietního stravování2 ?
-
Je vaše školská příspěvková organizace certifikována3 systémem managementu kvality4 a služeb dle certifikační normy5 oprávněnou certifikační autoritou6 ?

Související dokumenty

Pracovní situace

Objednávky pro zařízení školního stravování z hlediska zákona o registru smluv
Elektronická evidence tržeb (EET) ve školských zařízeních poskytujících školní stravování a ubytování
Spotřební koš
Tematická zpráva ČŠI 2017
Novela vyhlášky o školním stravování
Školní stravování „předškoláka“ – vymáhání úhrady a prominutí dluhu
Poskytování dietního stravování v MŠ
Docházka do školy po ukončení posledního ročníku
Řízení zařízení školního stravování (školní jídelny, vývařovny, výdejny)
Školní stravování
Přihlašování ke stravování a odhlašování ze stravování
Dietní stravování
Závodní stravování
Stravování „cizích strávníků“
Správní řízení související s poskytováním školního stravování
Podmínky vzniku pracovního poměru, BOZP, hygienické požadavky (v zařízení školního stravování)
Elektronická evidence tržeb (EET) – praktické příklady „kdy a co evidovat“
Provozovatelé stravovacích služeb
Hygiena potravin a legislativa
Následky nedodržení zásad správné hygienické a výrobní praxe

Poradna

Nárok na dotovanou stravu v době konání praxe
Povinnost plnění spotřebního koše v soukromé MŠ, pokud nepobíráme dotace na stravu
Školní stravování - plánovaná/neplánovaná nepřítomnost, nárok na dotovanou stravu
Ochranné pomůcky učitelky MŠ při stravování
Povinnost archivace dokumentů školní jídelny
Nevyzvednutý přeplatek stravného ve školní jídelně
Přímá vyučovací povinnost
Zákon o ochraně oznamovatelů
Zbytkové obědy ve školní jídelně