Postřehy o znalostech dětí správného stolování při výuce etikety na školách

Vydáno: 4 minuty čtení

Správné stolování je součástí etikety, kterou by měl každý znát. Děti by se měly s tímto tématem seznamovat již v raném věku, a to nejdříve v rodině, pak následně ve škole, popřípadě i v jiných institucích. Děje se to vůbec? A je to opravdu potřeba?

Postřehy o znalostech dětí správného stolování při výuce etikety na školách
Mgr.
Ilona
Křížková,
autorka a lektorka akreditovaného vzdělávacího programu

Související dokumenty

Pracovní situace

Elektronická evidence tržeb (EET) ve školských zařízeních poskytujících školní stravování a ubytování
Novela vyhlášky o školním stravování
Tematická zpráva ČŠI 2017
Spotřební koš
Školní stravování
Přihlašování ke stravování a odhlašování ze stravování
Dietní stravování
Závodní stravování
Podmínky vzniku pracovního poměru, BOZP, hygienické požadavky (v zařízení školního stravování)
Nákup potravin do školských stravovacích zařízení ve světle připravované
Školní stravování „předškoláka“ – vymáhání úhrady a prominutí dluhu
Poskytování dietního stravování v MŠ
Provozovatelé stravovacích služeb
Hygiena potravin a legislativa
Následky nedodržení zásad správné hygienické a výrobní praxe
Hygienické požadavky na pracovníka
Možnost opustit pracoviště během přestávky v práci
Objednávky pro zařízení školního stravování z hlediska zákona o registru smluv
Řízení zařízení školního stravování (školní jídelny, vývařovny, výdejny)
Stravování „cizích strávníků“

Poradna

Nevyzvednutý přeplatek stravného ve školní jídelně
Ochranné pomůcky učitelky MŠ při stravování
Povinnost plnění spotřebního koše v soukromé MŠ, pokud nepobíráme dotace na stravu
Povinnost archivace dokumentů školní jídelny
Školní stravování - plánovaná/neplánovaná nepřítomnost, nárok na dotovanou stravu
Stravování české školní inspekce
Zdravotní průkaz
Soukromá škola - stravování
Příspěvek na stravné u pedagogů s různou odpracovanou dobou
Daňová uznatelnost výdajů na stravování při školní akci
Odpis zboží ze skladu