Kladné klima školní jídelny jako jeden z předpokladů dobrého fungování organizace

Vydáno: 11 minut čtení

Ráda bych se s vámi podělila o praktické zkušenosti z oblasti tvorby kladného klimatu organizace, vytváření pracovních podmínek pro zaměstnance a možnosti vylepšování stravovacích podmínek pro naše strávníky, včetně obohacování jídelníčku. Nečekejte školení managementu, ale pouhé sdílení dobré praxe.

Kladné klima školní jídelny jako jeden z předpokladů dobrého fungování organizace
Mgr.
Hana
Rohová
ředitelka Školní jídelny Kojetín
Jsem ředitelkou Školní jídelny, příspěvkové organizace. Vaříme pro strávníky od dětí z mateřských škol až po seniory, a to cca 750 obědů denně. Je nás 14 zaměstnanců, včetně administrativních pracovníků a řidiče na rozvoz stravy do MŠ.
Hlavní význam školní jídelny tkví v zajištění kvalitního stravování pro vyvíjející se dětský organismus, ve kterém jsou zastoupeny všechny významné složky stravy. Nedílnou součástí je vytváření a upevňování kladných stravovacích návyků u dětí, žáků a studentů. Za výše uvedeným se skrývá neuvěřitelné množství práce od administrativy přes nákup vhodných surovin, vaření až po úklid a dezinfekci. Zaměstnanci školních jídelen nejlépe vědí, jak náročná je to práce, a přitom za