... říká vyhlášený šéfkuchař Jaroslav Sapík, zakladatel a majitel restaurace v Klokočné nedaleko Prahy, který během svého bohatého profesního života vařil pro mnoho významných osobností. Která jídla nejraději vaří, kde bere inspiraci a co by doporučil školním jídelnám? To vše se dovíte v následujícím rozhovoru.
Žádná kuchyně není špatná, jsou jen dobří a špatní kuchaři...
Mgr.
Miroslava
Strakatá,
ředitelka MŠ Slunečnice Maršovice, lektorka DVPP
Jste známý svým excelentním kulinářským uměním. Kdy jste se rozhodl věnovat se této profesi? Co bylo impulsem?
Asi jsem to měl již předurčené, narodil jsem se do rodiny, kde nebyla snad jiná profese než práce v pohostinství, a tak bylo už od začátku jasné, co budu dělat.
Můžete čtenářům stručně přiblížit vaši profesní dráhu? Kde jste sbíral zkušenosti?
Od mala jsem vyrůstal dá se říci v h