Snažíme se dětem v oblasti stravování otevírat nové obzory - je to ale běh na dlouhou trať

Vydáno: 10 minut čtení

Petr Klíma je šéfkuchařem v základní škole Na Hanspaulce, publikuje články na svém blogu www.greenwayfood.cz. Propojuje českou i světovou kuchyni, kterou poznal při svých cestách. Vydává kuchařky, přednáší ve školách o luštěninách a vede kroužky pro děti. Nejen o tom jsme si povídali v našem rozhovoru.

Snažíme se dětem v oblasti stravování otevírat nové obzory - je to ale běh na dlouhou trať
Oliver
Jahn,
spolupracovník redakce
aspigetpic?section=7&pictype=2&EagriUserAddr=0.0.0.0&Id=24237.jpg
Působíte jako šéfkuchař v základní škole Na Hanspaulce. Co je podle vás klíčem ke spokojenosti dětí?
Dle mého názoru to není pouze o kvalitním jídle, které bude dětem chutnat, ale jde také o dobré vztahy s dětmi. Taktéž je potřeba vyjít vstříc okolí, především rodičům, ukazovat, jak se o děti staráte, přijímat zpětnou vazbu. Důležité je samozřejmě i dobré klima v kuchyni. To vše se pochopitelně odráží v kvalitě jídel a spokojenosti dětí.
Píšete blog Greenwayfood. Co tam čtenáři najdou?
Blog vznikl

Související dokumenty

Pracovní situace

Novela vyhlášky o školním stravování
Tematická zpráva ČŠI 2017
Elektronická evidence tržeb (EET) ve školských zařízeních poskytujících školní stravování a ubytování
Spotřební koš
Objednávky pro zařízení školního stravování z hlediska zákona o registru smluv
Nákup potravin do školských stravovacích zařízení ve světle připravované
Provozovatelé stravovacích služeb
Hygiena potravin a legislativa
Následky nedodržení zásad správné hygienické a výrobní praxe
Hygienické požadavky na pracovníka
Školní stravování
Přihlašování ke stravování a odhlašování ze stravování
Dietní stravování
Závodní stravování
Stravování „cizích strávníků“
Správní řízení související s poskytováním školního stravování
Podmínky vzniku pracovního poměru, BOZP, hygienické požadavky (v zařízení školního stravování)
Školní stravování „předškoláka“ – vymáhání úhrady a prominutí dluhu
Poskytování dietního stravování v MŠ
Mimoškolní akce školy – ubytování a stravování

Poradna

Příspěvek z FKSP na obědy u školky
Povinnost vydávat žákům ZŠ obědy, legislativa
Nárok na dotovanou stravu v době konání praxe
Nevyzvednutý přeplatek stravného ve školní jídelně
Povinnost plnění spotřebního koše v soukromé MŠ, pokud nepobíráme dotace na stravu
Ochranné pomůcky učitelky MŠ při stravování
Zbytkové obědy ve školní jídelně
Možnost nařídit využití školní jídelny místo čerpání plného stravného
Sjednocení cen obědů pro žáky v případě dvou různých stravovacích zařízení
Zařazení žáků konzumujících vlastní jídlo mezi strávníky
Čerpání FKSP
Zajištění stravování pro muslimské studenty během sportovního kurzu
Příspěvek nestátní školy na ovoce a zeleninu
Zvláštní úvazek nebo dohoda u zaměstnanců činných v doplňkové činnosti
Příspěvek na stravné u pedagogů s různou odpracovanou dobou
Stravenkový paušál
Daňová uznatelnost výdajů na stravování při školní akci
Financování obědů
Odpis zboží ze skladu
Zdravotní průkaz