Petr Klíma je šéfkuchařem v základní škole Na Hanspaulce, publikuje články na svém blogu www.greenwayfood.cz. Propojuje českou i světovou kuchyni, kterou poznal při svých cestách. Vydává kuchařky, přednáší ve školách o luštěninách a vede kroužky pro děti. Nejen o tom jsme si povídali v našem rozhovoru.
Snažíme se dětem v oblasti stravování otevírat nové obzory - je to ale běh na dlouhou trať
Oliver
Jahn,
spolupracovník redakce

Působíte jako šéfkuchař v základní škole Na Hanspaulce. Co je podle vás klíčem ke spokojenosti dětí?
Dle mého názoru to není pouze o kvalitním jídle, které bude dětem chutnat, ale jde také o dobré vztahy s dětmi. Taktéž je potřeba vyjít vstříc okolí, především rodičům, ukazovat, jak se o děti staráte, přijímat zpětnou vazbu. Důležité je samozřejmě i dobré klima v kuchyni. To vše se pochopitelně odráží v kvalitě jídel a spokojenosti dětí.
Píšete blog Greenwayfood. Co tam čtenáři najdou?
Blog vznikl