Snažíme se dětem v oblasti stravování otevírat nové obzory - je to ale běh na dlouhou trať

Vydáno: 10 minut čtení

Petr Klíma je šéfkuchařem v základní škole Na Hanspaulce, publikuje články na svém blogu www.greenwayfood.cz. Propojuje českou i světovou kuchyni, kterou poznal při svých cestách. Vydává kuchařky, přednáší ve školách o luštěninách a vede kroužky pro děti. Nejen o tom jsme si povídali v našem rozhovoru.

Snažíme se dětem v oblasti stravování otevírat nové obzory - je to ale běh na dlouhou trať
Oliver
Jahn,
spolupracovník redakce
aspigetpic?section=7&pictype=2&EagriUserAddr=0.0.0.0&Id=24237.jpg
Působíte jako šéfkuchař v základní škole Na Hanspaulce. Co je podle vás klíčem ke spokojenosti dětí?
Dle mého názoru to není pouze o kvalitním jídle, které bude dětem chutnat, ale jde také o dobré vztahy s dětmi. Taktéž je potřeba vyjít vstříc okolí, především rodičům, ukazovat, jak se o děti staráte, přijímat zpětnou vazbu. Důležité je samozřejmě i dobré klima v kuchyni. To vše se pochopitelně odráží v kvalitě jídel a spokojenosti dětí.
Píšete blog Greenwayfood. Co tam čtenáři najdou?
Blog vznikl

Související dokumenty

Pracovní situace

Tematická zpráva ČŠI 2017
Elektronická evidence tržeb (EET) ve školských zařízeních poskytujících školní stravování a ubytování
Spotřební koš
Novela vyhlášky o školním stravování
Objednávky pro zařízení školního stravování z hlediska zákona o registru smluv
Školní stravování
Přihlašování ke stravování a odhlašování ze stravování
Dietní stravování
Závodní stravování
Stravování „cizích strávníků“
Správní řízení související s poskytováním školního stravování
Podmínky vzniku pracovního poměru, BOZP, hygienické požadavky (v zařízení školního stravování)
Provozovatelé stravovacích služeb
Hygiena potravin a legislativa
Následky nedodržení zásad správné hygienické a výrobní praxe
Hygienické požadavky na pracovníka
Školní stravování „předškoláka“ – vymáhání úhrady a prominutí dluhu
Poskytování dietního stravování v MŠ
Nákup potravin do školských stravovacích zařízení ve světle připravované
Řízení zařízení školního stravování (školní jídelny, vývařovny, výdejny)

Poradna

Ochranné pomůcky učitelky MŠ při stravování
Nevyzvednutý přeplatek stravného ve školní jídelně
Povinnost plnění spotřebního koše v soukromé MŠ, pokud nepobíráme dotace na stravu
Možnost nařídit využití školní jídelny místo čerpání plného stravného
Nárok na dotovanou stravu v době konání praxe
Zbytkové obědy ve školní jídelně
Povinnost vydávat žákům ZŠ obědy, legislativa
Příspěvek z FKSP na obědy u školky
Stravování české školní inspekce
Školní stravování - plánovaná/neplánovaná nepřítomnost, nárok na dotovanou stravu
Povinnost archivace dokumentů školní jídelny
Daňová uznatelnost výdajů na stravování při školní akci
Příspěvek na stravné u pedagogů s různou odpracovanou dobou
Odpis zboží ze skladu
Zdravotní průkaz
Soukromá škola - stravování
Čerpání FKSP
Stravenkový paušál
Zvláštní úvazek nebo dohoda u zaměstnanců činných v doplňkové činnosti
Příspěvek nestátní školy na ovoce a zeleninu