Public Café online na GJP aneb když absolventi inspirují

Letos, více než jiné roky, je důležité pomoci studentům udržet a posílit motivaci ke studiu, která kvůli distanční výuce znatelně upadá. Právě přemýšlení o budoucím směřování může studenty velmi dobře motivovat, aktivizovat a dát smysl a širší perspektivu jejich každodenním studijním povinnostem. U nás na Gymnáziu Jana Palacha Praha 1, s. r. o. (GJP) k tomuto účelu pořádáme každoročně akci „Public Café”. Jedná se o neformální setkání našich studentů třetího ročníku s absolventy GJP, kteří studují na různých vysokých školách. Letos jsme akci realizovali v online prostředí. Na následujících řádcích se o Public Café online dozvíte více a můžete se třeba pro něco podobného inspirovat i ve vaší škole.

I dvacet online místností bylo málo
Public Café jsme tento rok kompletně vyřešili přes systém Microsoft Teams, který na GJP primárně využíváme pro distanční výuku a žáci jsou na něj tedy zvyklí. Do nově vytvořeného teamu „Public Café ONLINE” jsme pozvali současné třeťáky a naše absolventy, kteří se zde mohli alespoň virtuálně potkat, navzájem komunikovat a sdílet zkušenosti ze svých vysokých škol.
Pro udržení přehlednosti ve více než dvaceti schůzkách jsme je rozdělili do kanálů po oborech, mezi nimiž mohli naši studenti po společném úvodu plynule přecházet. Mohli si vybírat z humanitních, přírodovědných, technických, uměleckých a jazykových oborů. Dále měli možnost p