Střední článek podpory se stává realitou a začíná žít

Vydáno:

Střední článek podpory, který je ministerstvem školství pilotně ověřován v okresech Semily a Svitavy, cílí na zřizovatele, ředitele a vedení základních a mateřských škol. Co se za tímto poněkud složitým názvem skrývá? Co střední článek školám nabízí? Kde se s ním můžeme setkat? Jaká je jeho budoucnost? Na tyto i další otázky přinášíme odpovědi přímo ze Semilska a Svitavska.

Střední článek podpory se stává realitou a začíná žít
Mgr.
Hana
Fučíková
Koordinátorka středního článku podpory v okrese Svitavy, dlouhodobě spolupracuje s NPI, v projektu SYPO management se věnuje konzultacím s řediteli. Příležitostně lektoruje na PdF UP v Olomouci začínající učitele, uvádějící učitele a vedení škol.
Střední článek podpory v praxi
Je to již rok, co byla schválena Strategie 2030+ a začalo se s jejím postupným uváděním do praxe. Jedním z důležitých opatření je pilotáž modelu středního článku podpory, pro kterou byly vybrány dva okresy – Semily a Svitavy. Jedná se o dlouhodobé opatření zaměřené na systémovou podporu zřizovatelů a vedení základních a mateřských škol.
Cílená systematická podpora škol
je něco, co zde chybělo; nyní máme možnost během dvou let společně s řediteli nastavit a v praxi ověřit to, co v některých