Webovky škol aneb máme tam všechno, co tam patří?

Vydáno: 9 minut čtení

Webové stránky se staly pro většinu majoritní společnosti první branou do školního prostředí. Zvláště v prostředí středních škol, kdy lze již očekávat zkušeného uživatele, je virtuální brána tou opravdovou k podstatným informacím. Rodič pátrající po škole pro své dítě, ať již pro první nástup, či přestup, žák snažící se získat informace z hodiny, na které chyběl, zřizovatel ověřující vybraná data, stěžovatel, který hledá odpověď na svůj dotaz, který odeslal podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, dodavatel ověřující vybavení školy pro zvýšení konkurence své nabídky… Určitě si sami doplníte některé další možnosti.

Webovky škol aneb máme tam všechno, co tam patří?
Ing.
Milan
Hausner
bývalý ředitel ZŠ Lupáčova, ambasador projektu eSafetyLabel v České republice působil i jako Pověřenec pro ochranu osobních údajů orgánů veřejné správy a příspěvkových organizací.
Web školy je odrazem komunikačních principů, které škola uplatňuje. Strategie vedení školy dnes již v mnoha případech zahrnují především využívání sociálních sítí, protože oslovení cílové skupiny je v těchto případech pravděpodobně účelnější, nicméně webové stránky školy jsou pořád onou branou pro vstup do školního prostředí. V mnoha případech jsou ale webové stránky dnes již postaveny tak trochu na vedlejší kolej, právě proto, že školy přesunuly své aktivity v marketingu na sociální sítě a na statickou nástěnku trochu