Jak zapojit děti a mladé lidi do rozvoje jejich okolí?

Vydáno: 2 minuty čtení

Tématu utváření vztahu dětí a mladých lidí k místu, kde žijí a jejich zapojování do navrhování a plánování se věnujeme v rámci našeho projektu Mladá místa díky podpoře z programu Erasmus+. Během série workshopů v září a říjnu 2021 Vám rádi přiblížíme teoretickou stránku participativního plánování, představíme příklady dobré praxe zapojování dětí do tvorby veřejných prostor a architektonických řešení, v neposlední řadě si s Vámi vyzkoušíme některé konkrétní metody, jak participativní plánování uskutečnit.

V průběhu workshopu se dozvíte, proč je důležité zapojovat děti a mládež do rozvoje jejich okolí, v jaké fázi je zapojovat a jak připravit participační aktivity. Budete mít také skvělou příležitost sdílet svoji zkušenost, případně konzultovat vaše plány s našimi lektory. V neposlední řadě vás seznámíme s naší chystanou publikací, kterou budete moci později využít při své práci. Zapojování dětí a mládeže se týká široké skupiny lidí, které by mohl náš workshop zajímat – ať už jste pracovník s mládeží, učitel, zástupce samosprávy, developer nebo třeba architekt.

Plánované termíny a místa workshopů:

  • pondělí 20. 9. 2021, Praha,
  • pátek 24. 9. 2021, Brno,
  • pátek 1. 10. 2021, Jindřichův Hradec,
  • pondělí 4. 10. 2021, Plzeň,
  • pondělí 11. 10. 2021, Hradec Králové,
  • pátek 22. 10. 2021, Ústí nad Labem.

Workshopy budou probíhat vždy v čase od cca 9:00 do 15:30. Už nyní se můžete hlásit na workshopy prostřednictvím online formuláře. O přesných místech konání a dalších detailech Vás budeme včas informovat.

Workshopy pořádáme v rámci projektu Mladá místa, na němž spolupracujeme s organizací dialog architekti s.r.o. z ČR a organizacemi Nadácia pre deti Slovenska a krasy terasy ze Slovenska. Projekt byl finančně podpořen z programu Evropské unie Erasmus+.

Zdroj: Jak zapojit děti a mladé lidi do rozvoje jejich okolí? | ČRDM - Česká rada dětí a mládeže (crdm.cz)