Pozvánka – Staň se vrchním osvětlovačem hollywoodských filmů

Vydáno: 2 minuty čtení

Pozvánka pro všechny studenty SŠ/VOŠ, a to na bezplatnou komentovanou exkurzi v Hostivicích v největším showroomu a půjčovně osvětlovací techniky a jedinečný workshop vrchního osvětlovače hollywoodských filmů Petra Konráda v pondělí 10. 6. 2024 od cca 16:00 do 17:45.

Registrace (i hromadné) studentů SŠ/VOŠ zde: https://forms.gle/Fu41qPoshWz5zYs79 .

Program akce:

1) Projekce ukázek či trailerů zahraničních filmů a TV seriálů, které osvětloval Petr Konrád. Vrchní osvětlovač na nich vysvětlí, jak se dělá osvětlování při výrobě velkofilmů i televizních seriálů konkrétně.

2) Přesun do vedlejší půjčovny osvětlovací a pohybové techniky, kde by ukázal, jaká světla a další techniku by vybral, kdyby chtěl takové scény do filmů opět natáčet. Představí technickou terminologii a „hantýrku“ osvětlovačů, kameramanů a fotografů.

3) Pokračoval by s připravenou osvětlovací scénou – nasvícení postavy/osob v showroomu, kde by vysvětlil a prakticky ukázal rozestavění světel při klasickém 5bodovém hollywoodském svícení, které by si mohli studenti sami vyzkoušet.

5) Na závěr prostor pro Q&A.

Akce probíhá v rámci projektu na podporu a rozvoj studia AVT https://mmtg.fel.cvut.cz/avt/ k významnému jubileu 70 let od vzniku prvního technicky orientovaného oboru rozhlas-film-televize na na ČVUT v ČSR.

Komentovanou prohlídku s workshopem k příležitosti 70 let od založení nejstaršího technicky orientovaného oboru Rozhlas-film-televize v Československu pořádá Fakulta elektrotechnická ČVUT v Praze ve spolupráci s Metodickým centrem pro digitalizaci, restaurování, archivaci a prezentaci obrazových a zvukových záznamů.

Zdroj: ČVUT