Zájemci o novinky ve vzdělávání si mohou vybírat z více než 8000 produktů

Vydáno: 2 minuty čtení

V rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VK) získalo podporu více než 10 tisíc vzdělávacích projektů v  celkové hodnotě 52 miliard korun. Tyto projekty přinášejí už několik let užitek nejen pedagogům a  jejich žákům, ale díky nedávno spuštěné Databázi výstupů projektů OP  VK z nich mohou mít prospěch doslova všichni.

„Věříme, že tato databáze zajistí větší využitelnost publikovaných materiálů, nabídne příklady dobré praxe a celkově přispěje k transparentnosti čerpání peněz z evropských fondů v České republice,“ říká Petra Bartáková, náměstkyně ministra školství, která je zodpovědná za řízení operačních programů.

A z čeho lze vybírat? Je toho opravdu hodně, neboť v databázi se v současné době nachází více než 8000 výstupů: výukové materiály, analýzy, studie, učebnice, manuály, příručky, audiovizuální díla, vzdělávací hry a další.

Zajímavým příkladem je Multimediální ročenka životního prostředí, která obsahuje komplexní materiál pro environmentální výuku, včetně 15 her, několika testů a rozsáhlého slovníku. Najdete ji na adrese www.vitejtenazemi.cz.

Za zmínku nepochybně stojí, že všechny produkty již byly otestovány v projektové praxi a nyní je možné využít je pro vzdělávací účely. Jen je potřeba mít na paměti, že se jedná o díla chráněná autorským zákonem.

Dodejme, že jednotlivé výstupy budou vzhledem k jejich vysokému počtu nahrávány do databáze postupně, nejpozději do konce příštího roku.

Databáze výstupů projektů OP VK je k dispozici na stránce http://databaze.op-vk.cz.