Vzdělávání pro práci s novými informačními systémy

Vydáno: 2 minuty čtení

Česká školní inspekce vyvinula v rámci projektu Národní systém inspekčního hodnocení vzdělávací soustavy v České republice (NIQES) několik elektronických informačních systémů. Některé z nich školy využívají povinně pro plnění zákonných povinností (například systém InspIS DATA - záznamy o úrazech, inspekční elektronická zjišťování, systém InspIS SET v případě realizace elektronického ověřování výsledků žáků apod.), ostatní povinné nejsou, ale jsou nebo budou školám k dispozici (například systém InspIS ŠVP – modul pro práci se školními vzdělávacími programy, systém InspIS PORTÁL pro veřejnou prezentaci škol apod.).

Pro práci s těmito systémy přímo ve školách nabízí Česká školní inspekce pedagogickým pracovníkům škol praktická proškolení. Ta jsou koncipována jako interaktivní instruktáž, při níž účastníci v mobilních vzdělávacích centrech České školní inspekce pracují přímo s konkrétními systémy (každý účastník má k dispozici zapůjčené PC). Školení jsou organizována postupně ve všech regionech ČR. Účast na vzdělávání je zcela zdarma, zúčastnit se může i více pracovníků z jedné školy.

Vybrat si lze z nabídky uvedených měst, která jsou do seznamu postupně doplňována. Výčet měst, který se v danou chvíli zobrazí, tak není kompletním výčtem měst, v nichž bude vzdělávání realizováno, ale výčtem měst, v nichž je vzdělávání aktuálně organizováno.

Podle svého výběru se může ředitel školy a/nebo jím nominovaní pedagogové či další pracovníci zdarma zúčastnit jednoho nebo více uvedených školení, a to v místě, které si účastníci sami zvolí. 

Přehled termínů a měst - téma: InspIS ŠVP (modul pro práci se školními vzdělávacími programy)












Časová dotace všech školení je stejná (od 9 do 17 hodin). Konkrétní školící prostory pro jednotlivá města jsou uvedeny v přihlašovacím formuláři.

V případě, že má ředitel školy zájem proškolit větší množství pedagogů či dalších pracovníků své školy, může požádat o vyslání lektora ČŠI přímo do školy. V takovém případě je třeba adresovat žádost prostřednictvím emailové 
adresy tereza.dolezelova@csicr.cz.

Standardní přihlášení do vzdělávacích programů je pak prováděno prostřednictvím přihlašovacího 
formuláře -zde-.