Vyhlášení výsledků dotačního programu pro nestátní neziskové organizace k podpoře školního stravování žáků základních škol pro rok 2017

Vydáno: 2 minuty čtení

MŠMT vyhlašuje výsledky Dotačního programu pro nestátní neziskové organizace k podpoře školního stravování žáků základních škol pro rok 2017.

MŠMT poskytne v programu „Dotační program pro nestátní neziskové organizace k podpoře školního stravování žáků základních škol“ v roce 2017 podporu těmto organizacím:
  1. SPOLEČNĚ-JEKHETANE, o.p.s., U Tiskárny 515/3, 702 00 Ostrava, IČO 68145209, S obědem je škola veselejší: 711 184 Kč (působnost projektu v oblastech Ostravy, Šumperka, Hanušovic)
  2. DRAB FOUNDATIONnadační fond, Rohanské nábřeží 678/29, 186 00 Praha 8, IČO 03265561, Obědy dětem: 3 720 000 Kč (celostátní působnost projektu)
  3. WOMEN FOR WOMEN, o.p.s., Vlastislavova 4/152, 140 00 Praha 4, IČO 24231509, Obědy pro děti: 25 568 816 Kč (celostátní působnost projektu)
MŠMT upozorňuje podpořené organizace a ředitele škol, že je nepřípustné dvojí financování školního stravování žáků základních škol zapojených do tohoto dotačního programu Z DALŠÍCH PROJEKTŮ FINANCOVANÝCH ZE STÁTNÍHO ROZPOČTU NEBO EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU.
 
V ČR existuje řada projektů, které se týkají stejné problematiky. Jedním z nejrozsáhlejších je program MPSV financovaný z Operačního programu potravinové a materiální pomoci. Jeho cílovou skupinou jsou děti ve věku 3 až 15 let, které navštěvují mateřskou a základní školu a jejichž zákonní zástupci pobírají dávky pomoci v hmotné nouzi v rozhodném období, což bude ověřovat místně příslušný úřad práce. Oprávněnými žadateli v této výzvě jsou kraje a hl. m. Praha.
 
Pokud se tedy škola zapojí do dotačního programu MŠMT prostřednictvím výše uvedených podpořených organizací, není možné, aby konkrétní žák byl současně podpořen z dotačního programu MŠMT a zároveň z jiných projektů financovaných ze státního rozpočtu nebo Evropského sociálního fondu, tedy např. z uvedeného projektu MPSV.
 
Pokud by škola byla zapojena i do dalších projektů se stejnou tematikou, které poskytují finance z neveřejných zdrojů, musí být striktně odděleno, kteří žáci jsou podporováni z rozpočtu státního nebo evropského na jedné straně, a na druhé straně z rozpočtu neveřejného získaného sbírkou, darem, prostřednictvím sponzora apod.
Řízení školy onlineŘízení školy onlineŘízení školy online