Grantový program Pomáhej! opět podpoří filantropické aktivity dětí a mládeže

Vydáno: 2 minuty čtení

POMÁHEJ! je grantový program Nadace VIA, ČSOB a ERA, určený neformálním skupinám dětí a mládeže, které sbírají finanční prostředky pro dobrou věc.

 

Cílem programu je rozvíjet filantropii dětí a mladých lidí ve věku od 7 do 26 let a ocenit tak jejich odvahu a kreativitu. Do programu se mohou přihlásit ti, kteří by rádi uspořádali benefiční akci a získali tak peníze pro jimi předem vybranou neziskovou organizaci, příspěvkovou organizaci či fyzické osoby v obtížné životní situaci. Vždyť uspořádat divadelní představení, koncert, závod, filmový večer, turnaj, tombolu, módní přehlídku či společný úklid okolí školy, může být zábavou.

Děti se v průběhu realizace učí pracovat v týmu, nést zodpovědnost za svou pozici ve skupině, komunikovat s dárci, dozví se základní informace o fundraisingu i public relations a na společném setkání realizátorů projektů, si budou moci předat cenné zkušenosti a užitečné tipy.  Pro garanty projektů je připraven úvodní seminář zaměřený na participativní projektové řízení a fundraising v komunitách.

Hodnotící komise vybere z přihlášených projektů dvacet šest nejzajímavějších. Při hodnocení bude kladen důraz na vlastní iniciativu dětí, jejich kreativitu a dobrovolnickou práci. Vybrané projekty získají od Nadace VIA a společností ČSOB a ERA pobídkový grant zdvojnásobující výtěžek pořádané akce až do celkové výše 7 000 korun. Všechny podpořené projekty také získají příspěvek na realizaci benefiční akce ve výši 1 500 Kč.  Tři nejzajímavější projekty budou navíc po skončení realizace oceněny finančním bonusem 30 000 korun.

 „Chceme povzbudit mladé lidi, kteří chtějí něco udělat pro své okolí a přispět tak k obnově filantropických tradic v České republice. Rádi bychom přiblížili českou společnost stavu, kdy je filantropie každodenní součástí života a zviditelnili a znásobili dopady aktivit mladých lidí, kteří se rozhodli pomoci potřebným.“ říká Štěpán Zelinger, projektový manažer Nadace VIA

Uzávěrka pro podání přihlášek je 10. října 2014

www.nadacevia.cz