Bulletin mediálního vzdělávání duben 2021

Vydáno: 2 minuty čtení

duben 2021

Mediální vzdělávání

Média prostupují všemi sférami našeho života a čerpáme z nich většinu informací. Rozvoj digitálních technologií klade na všechny, kteří se chtějí v mediálním světě orientovat a sebejistě pohybovat, stále vyšší nároky. Jsou k tomu potřeba znalosti a dovednosti, které spadají do oblasti mediálního vzdělávání. 

Kritické myšlení a mediální gramotnost patří proto mezi klíčové kompetence pro život v 21. století. V JSNS podporujeme jejich rozvoj. Připravujeme atraktivní audiovizuální materiály, vydáváme pravidelný Bulletin, pořádáme mediálně-vzdělávací semináře a konference a organizujeme Týdny mediálního vzdělávání. Kompaktní výčet všech našich aktivit a materiálů najdete online i v přehledové brožuře mediálního vzdělávání.

Vyzkoušejte nové výukové materiály ke koronavirovým dezinformacím

Během koronavirové krize se u nás i ve světě šíří množství lživých, překroucených či poplašných zpráv.  Jak je odhalit? A proč je někdo vytváří a šíří? Věnujte se tomuto bytostně aktuálnímu tématu ve výuce pomocí nové publikace s názvem Dezinformační dezinfekceNajdete v ní připravené výukové materiály i tipy na ověřování informací.  

 

Zdroj: https://www.jsns.cz/projekty/medialni-vzdelavani