Volnočasové aktivity pouze s O-N.

Vydáno: 2 minuty čtení

Tisková zpráva MZCR, finální projednání 19. listopadu 2022

Antigenní a PCR testy od 22. listopadu nebudou nově součástí OTN a nebude možné se jimi prokazovat v místech, kde se OTN vyžaduje, jako např. restaurace, provozovny služeb (kadeřnictví, kosmetika apod.), vnitřní sportoviště, plavecké bazény, různé hromadné akce.

Výjimka platí pro děti do 12 let, které se stejně jako doposud nebudou muset prokazovat vůbec. Testy budou moci i nadále využívat mladí od 12 do 18 let nebo osoby, které se nemohou očkovat ze zdravotních důvodů. Těm ale lékař musí důvod kontraindikace očkování zapsat do Informačního systému infekčních nemocí (ISIN). Dále se bude možné prokazovat testem také například při nástupu do lázeňské péče, ubytování na vysokoškolských kolejích nebo při volbách do správních orgánů právnických osob. PCR testy i testy antigenní ale výhradně odebrané zdravotníky se budou uznávat i pro návštěvy nemocnice nebo zařízení sociálních služeb, včetně přítomnosti otce u porodu.

Vláda na dnešním zasedání jednala také o povinném testování na covid- 19 ve firmách a školách. Vláda finálně rozhodne na jednání v pátek 19. listopadu

Více informací

Zdroj: https://www.mzcr.cz/tiskove-centrum-mz/volnocasove-aktivity-pouze-s-o-n-vlada-schvalila-nova-opatreni/