Vedeme školu – moderovaná debata

Vydáno: 2 minuty čtení

Třetí ze série debat věnovaných výzvám ve vzdělávání se bude konat 4. dubna 2024 v Centru PANT Ostrava. Bude zaměřena na pedagogický leadership.

Pedagogický leadership zatím ve veřejném prostoru příliš nerezonuje, přestože právě role ředitele jako pedagogického leadera je klíčová pro vizi školy i jejího propsání do každodenního života. Ředitel, jakožto pedagogický leader, podporuje profesní růst školy a jako klíčový aktér může zásadně ovlivnit kvalitu vzdělání žáků i klima školy. Co je vůbec pedagogický leadership? Jak by měl vypadat ředitel školy 21. století? Jaké dovednosti jsou v dnešním pojetí role ředitele důležité? Jak je významná funkční spolupráce mezi ředitelem a zřizovatelem? Chybí nám kariérní systém pro ředitele škol? A máme dost kvalitních ředitelů pro každou školu a umíme je udržet?

Na tyto i mnohé další otázky, jakožto i příklady dobré praxe se zaměříme s našimi hosty – Ivem Jupou, ředitelem Národního pedagogického institutu ČR, Pavlem Škramlíkem, ředitelem SSZŠ Litvínov, Miroslavem Všetečkou ZŠ Hlučín – Roviny, Petrou Kalouskovou, ředitelkou ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, a Naďou Eretovou, šéfredaktorkou Řízení školy. Debatu moderuje Markéta Beková, šéfredaktorka magazínu EduRevue.

Debatu pořádá Statutární město Ostrava v rámci strategie Talent City (www.talentova.cz) ve spolupráci s Centrum PANT a Národním pedagogickým institutem ČR.

A akce bude opět streamovaná na YouTube kanálu PANTu – (99) Centrum Pant MEDIA – YouTube

Zdroj: https://press.npi.cz/udalosti/vedeme-skolu-moderovana-debata