Přihlašování do Ředitele naživo jde do finále. Program je čerpací stanicí pro ředitele, říká průvodce Vít Beran

Vydáno: 2 minuty čtení

Mezi řediteli platí za jednoho z nejzkušenějších, a kromě řízení své kunratické Základní školy se věnuje i vzdělávání ostatních ředitelů. Vít Beran je jedním z průvodců programu Ředitel naživo, do jehož šestého ročníku, se startem v září, se lze přihlásit už jenom do 5. dubna 2024.

Zatímco v Česku jsou ředitelé školy ve funkci šest let a poté se opět mohou přihlásit do konkurzu na vedení své školy, ve Francii je běžnou praxí, že po šesti letech ve funkci jsou ředitelé vysíláni na jiné školy. Důvodem je snaha eliminovat ve vzdělávacím systému neúspěšné školy, k čemuž mají dopomoct právě zkušení pedagogičtí lídři.

Podle Petra Karase – průvodce programu Ředitel naživo a také ředitele Lauderovy MŠ, ZŠ a gymnázia při Židovské obci v Praze – by bylo ideálním funkčním obdobím deset let, aby ředitel stihl implementovat změny a viděl jejich dopad. Nebo aby mohl například složit fungující pedagogický sbor. Jeho průvodcovský kolega Vít Beran, a zároveň ředitel Základní školy Kunratice, ovšem říká, že nezáleží na délce funkčního období. A doplnil, že důležitější je, kolik energie do vedení své školy ředitel dává.

Nerozhodnutí zájemci mají ještě šanci

„Program Ředitel naživo je bezesporu čerpací stanicí pro tuto energii,“ zmínil ještě na ochutnávce ředitelského programu pro zájemce o dvouleté studium z řad ředitelů a jejich zástupců Beran. Přihlašování do programu, který má za cíl posunout školy v Česku zase o kus dopředu, je otevřeno už pouze do 5. dubna 2024, tak svoji šanci nepropásněte. Více informací, včetně přihlašování a podmínek, naleznete na webu www.reditelnazivo.cz.

Pokud ještě někteří zájemci váhají, zda je tento vzdělávací program pro ně tím pravým, mají jedinečnou možnost přihlásit se na druhou bezplatnou online ochutnávku. Na ní se potkají s průvodci Ředitele naživo, kteří jim detailněji představí program a zodpoví případné otázky. Setkání proběhne v online prostředí již příští pondělí 25. března od 18 hodin. Přihlásit se můžete ZDE.

Zajímá vás k ředitelskému programu něco dalšího? Nebojte se nám ozvat! Klára Ondříčková | +420 604 419 764 | info@reditelnazivo.cz