Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost varoval před čínskou aplikací TikTok

Vydáno: 1 minuta čtení

Oblíbená a riziková. To je aplikace TikTok. Zábava pro děti i dospělé je tu vykoupena bezpečnostními riziky, chuť následovat některé z video – výzev může ohrozit život. Co všechno je spojeno s touto čínskou aplikací ke sdílení krátkých videí? Proč její používání řada firem, některé státy i Evropská komise omezují, a jak se k tomu postavit ve škole? 

Evropská komise zakázala na přelomu února a března svým zaměstnancům používat čínskou sociální síť TikTok na jejich pracovních zařízeních. Udělala to zejména kvůli obavám z ochrany dat. Měli byste to zvážit i na vaší škole? A co na to děti?

TikTok je oblíbenou aplikací pro sdílení krátkých videí a přitahuje miliony uživatelů z celého světa. Ačkoliv může být pro mnoho lidí zdrojem zábavy a pozitivních interakcí, existují také negativní aspekty, které by měly být zvažovány.

Jednou z hlavních výzev je obsah nevhodný pro děti. TikTok obsahuje mnoho videí, které mohou být nevhodné pro mladší uživatele, jako jsou například výzvy k nebezpečným kouskům, takzvané výzvy (challenge), jako například škrtící výzva.

Dále čtěte ZDE.

Zdroj: https://www.edu.cz/zakaz-tiktoku-evropskou-komisi-pozitiva-a-negativa/