MŠMT podporuje praxi žáků odborných škol

Vydáno: 1 minuta čtení

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy patří mezi organizace, které podporují vzdělávání a odborné praxe žáků škol. V minulých dnech tak například v odboru řízení regionálního školství, oddělení školského rejstříku, vykonávali svou odbornou praxi žáci SSŠVT Prosek.

Ladislav Mejstřík, Šimon Šťastný a Radim Vejřík se připravují na budoucí povolání v oblasti informačních technologií, a v souvislosti s probíhající digitalizací státní správy tak mohli jako praktikanti blíže poznat chod úřadu a fungování dílčích agend ministerstva. "Jsem ráda, že i oddělení školského rejstříku, které je zapojeno do projektu eEDU, mohlo realizovat tuto odbornou praxi, a podpořit tak budoucí IT specialisty," říká vedoucí oddělení Lenka Vejříková.

Ministerstvo spolupracuje se středními školami a umožňuje vybraným žákům po vstupním zaškolení vykonávat praxe v délce 14 dnů. "V průběhu května budou odborné praxe pokračovat, snažíme se vyjít vstříc středním školám především v období konání maturitních zkoušek," vysvětlila vedoucí Vejříková. "Dosavadní praktikanty můžu za jejich přístup k práci pochválit, díky zpětným vazbám víme, že zkušenosti z ministerstva jsou pro žáky přínosné," dodala.

Zdroj: https://www.msmt.cz/msmt-podporuje-praxi-zaku-odbornych-skol