Krajská kola určila 50 finalistů Ekonomické olympiády

Vydáno: 1 minuta čtení

Z více než třiceti tisíc účastníků Ekonomické olympiády zůstalo už jen 50 nejlepších. Vzešli z krajských kol, jichž se mezi 20. lednem a 9. únorem zúčastnilo celkem 913 studentů z 383 středních škol po celé České republice. Průměrný počet bodů v testu činil 43,6 (z celkových 100 bodů). Na postup do slavnostního dvoudenního finále, jež se uskuteční 19. a 20. června v Praze, bylo potřeba alespoň 82 bodů. 

Nejvíce finalistů získala mezi kraji Praha, reprezentovat ji bude 10 studentů. Z jednotlivých škol bylo nejúspěšnější Gymnázium Františka Palackého ve Valašském Meziříčí. Do finále vyšle hned tři svoje zástupce. 

Plný počet 100 bodů obdržel v krajských kolech jediný student – Matěj Běťák z Gymnázia Jakuba Škody v Přerově.

„Ekonomická olympiáda není jen o tom zjistit, jak na tom studenti ve srovnání se svými vrstevníky jsou a vybrat ty nejlepší, byť jde o její důležitou součást. Naším dlouhodobým cílem je rovněž posilovat zájem o ekonomické vzdělávání a finanční gramotnost. Proto jsme i letos připravili bohatý doprovodný program,“ říká Kristýna Kunčarová, ředitelka Ekonomické olympiády z Institutu ekonomického vzdělávání (INEV), jenž Ekonomickou olympiádu pořádá.

Letošního ročníku Ekonomické olympiády se účastnilo rekordních 30 800 studentů z více než 500 (tj. 40 %) českých středních škol.

Zdroj: TZ Institut ekonomického vzdělávání