EDUin se připojuje k výzvě poslankyně Renáty Zajíčkové ohledně Pedagogické komory

Vydáno: 2 minuty čtení

EDUin vyzývá spolek Pedagogická komora k doložení potřebných dokumentů, které ukládá zákon.

Na jednání Národního konventu o vzdělávání v pátek 8. září vyzvala veřejně poslankyně a předsedkyně podvýboru pro regionální školství PSP Renáta Zajíčková zástupce spolku Pedagogická komora, aby doložili zápisy z valných hromad, dokumenty o zvolení prezidenta spolku a údaje o počtu skutečných členů. EDUin se k její výzvě připojuje.

„Dokud nedoložíte do spolkového rejstříku zápisy z valných hromad a nedoložíte, že jste byl řádně, nadpoloviční většinou členů, zvolen prezidentem Pedagogické komory, nejste pro mě relevantním partnerem a já vás nebudu zvát na žádná jednání podvýboru pro regionální školství,“ řekla na adresu prezidenta spolku Radka Sárköziho na jednání Národního konventu o vzdělávání poslankyně Renáta Zajíčková. 

Absenci potřebných dokumentů dokládá i právní analýza pro nakladatelství Wolters Kluwer. EDUin také vítá krok ministra školství Mikuláše Beka, který v pondělí Radka Sárköziho vyloučil z Národního konventu pro vzdělávání. A to kvůli incidentu, který se po jednání odehrál. Prezident Pedagogické komory vulgárně urazil poslankyni Renátu Zajíčkovou. 

Miroslav Hřebecký, programový ředitel EDUinu: „EDUin se plně k veřejné výzvě připojuje a vyzývá všechny relevantní partnery ve vzdělávání, aby se spolkem Pedagogická komora nespolupracovali a nekomunikovali, dokud spolek nedoloží zákonné náležitosti a nerozptýlí obavy ze své netransparentnosti a nelegitimity.“

Zdroj: TZ EDUin