Rok zvířat (celoroční družinová hra)

Vydáno:

Téměř každá část naší planety je oživena rozmanitou flórou a faunou. Rostliny a živočichy najdeme všude - na pevnině, v oceánech i ve vzduchu. Zvířata máme všichni rádi, obdivujeme je, mazlíme se s nimi... Je dokázáno, že přítomnost zvířat ovlivňuje příznivě tělesný i duševní stav člověka. Ale možná si neuvědomujeme, že si z nich můžeme brát příklad i pro náš život - pro naše jednání, chování a konání.

Rok zvířat (celoroční družinová hra)
Ivana
Staňková,
ŠD Slavkovice při ZŠ Nové Město na Moravě
Budeme poznávat některá vybraná zvířata, zkoumat jejich život, vlastnosti a poté porovnávat s povahou a dovednostmi lidí. Průvodkyní hrou nám bude moudrá sova Kamila, která bude dávat úkoly, vymýšlet aktivity, napovídat, a nakonec rozdávat peříčka - vždy za splnění měsíčního programu peříčko jiné barvy - děti si jej nalepí na svoji sovičku. Budeme přehledně vidět, jak se komu daří. Vždycky si najdeme písničku k tématu, která se stane "hymnou" měsíce a bude nás doprovázet při aktivitách. A také na konci každého měsíce doplníme jedno slovo do utajené věty.
Kdo na nás čeká?
Září = Poznáváme zvířecí říši
Říjen = Vlaštovka - zkušená cestovatelka
Listopad = Datel - doktor lesa
Prosinec = Motýl - okrasa prostředí
Leden = Sova - moudrá teta
Únor = Kůň - rychlý závodník
Březen = Mravenec - skvělý spolupracovník
Duben = Včela - pracovitá kamarádka
Květen = Kočka - obětavá máma
Červen = Pes - věrný přítel
Tajemná věta:
...... je dost ...... na to, aby ........ nějaký živočišný ...., ale zatím ještě ......... ......, jak alespoň ..... druh, který ......, znovu ........ .
Gerald Durrell (britský spisovatel, humorista, zoolog a popularizátor ochrany přírody)
Řešení:
(Člověk, chytrý, vyhladil, druh, neobjevil, způsob, jeden, zničil, vytvořit)
html>

Související dokumenty