Děti o prázdninách čeká důležitá mise: ochránit lidstvo před roboty

Vydáno:

Česká televize opět pobídne rodiny s dětmi k prázdninovým výletům. Letos je v rámci své letní soutěže vtáhne do hry, v níž rebelující roboti ohrožují moderní civilizaci.

 

Děti o prázdninách čeká důležitá mise: ochránit lidstvo před roboty
Radek
Antl,
internetový dramaturg dětského webu ČT
Superinteligentní roboti profesora Chaose se dostali mimo kontrolu a chtějí ovládnout svět prostřednictvím domácích spotřebičů, které nakazili virem. Victory z tajné agentské organizace DIV má řešení – speciální antivir. Sama ho však nestíhá naprogramovat včas, proto žádá o pomoc všechny své současné i budoucí agenty.
Taková je zápletka letní soutěže České televize DIV: Zastavte roboty!, propojující vzdělávací projekt dětského webu, televizní vysílání a 172 turistických míst po celé České republice (hradů, naučných stezek, muzeí apod.).
Alespoň na tři z těchto míst se mají děti s rodiči vydat, pokud chtějí roboty zastavit. Victory totiž nemůže svěřit antivir jen tak někomu – potřebuje jistotu, že jde o spolehlivé agenty. Po republice proto rozmístila tajná hesla – kdo se chce na antiviru podílet, musí se nejprve osvědčit.
Čas na to má do 28. srpna. A pokud úspěšně projde celou misí, může vyhrát skvělé ceny.
„Stejně jako se v jiných projektech snažíme, aby čas trávený na internetu byl pro děti prospěšný, snažíme se přes velké prázdniny podporovat rodiny v tom, aby léto trávily venku,“ vysvětluje vedoucí portálu Déčko.cz Štěpánka Sunková, kde se terénní soutěž na principu geocachingu vzala. „Věříme, že příběh navodí atmosféru dobrodružství a nutné součinnosti dětí pro záchranu obecných hodnot.“
DIV: Zastavte roboty! je speciálem celoročního projektu
DIV – vzdělávací hry na agenty, v níž děti rozhodují zásadní společenské otázky.
V roli Victory se opět objeví Jitka Ježková, profesora Chaose ztvárnil Karel Dobrý.
Více najdete na webové stránce www.decko.cz/div, která je také středobodem celé soutěže.

Související dokumenty