Projekt AZUŠ ČR a České filharmonie vstoupil do druhé sezóny

Vydáno:

Povznášející atmosféra červnového koncertu filharmoniků a žáků ZUŠ na Hradčanském náměstí v Praze je již minulostí, ale díky velkorysé podpoře České filharmonie a Asociace základních uměleckých škol ČR pokračuje ve stejném pozitivním duchu příprava na další společný koncert.

Projekt AZUŠ ČR a České filharmonie vstoupil do druhé sezóny
 
V letošní sezóně se do projektu zapojili žáci ZUŠ z dalších pěti krajů ČR z celkem 22 škol. Orchestr složený z hráčů České filharmonie a vybraných žáků ZUŠ je v současnosti připraven na pomyslné startovní čáře. Repertoár letošního koncertu připravil pedagog ze ZUŠ Na Popelce, Praha Ladislav Cigler, který povede zemská soustředění a valnou část pražských zkoušek. Žáci a jejich učitelé mají v současnosti k dispozici jednotlivé party, které již mohou studovat. Příprava na koncert v Rudolfinu je rozdělena do několika fází. Nejprve se na jaře uskuteční tzv. zemská soustředění a nakonec bude celý orchestr zkoušet celý týden před koncertem v Praze.
Poděkování za zodpovědnou přípravu patří učitelům žáků i jejich ředitelům. Nemenší poděkování zasluhuje Česká filharmonie, která celou akci zaštiťuje a velmi významně financuje. Díky všeobecné podpoře všech zúčastněných, která projekt provází, čeká diváky i žáky ZUŠ mimořádný koncert, který se bude konat v neděli
21. června 2015 v Rudolfinu
pod taktovkou šéfdirigenta České filharmonie Jiřího Bělohlávka, a zazní na něm skladby českých velikánů - symfonická báseň Šárka Bedřicha Smetany a 8. symfonie Antonína Dvořáka.
Termíny zemských soustředění:
 
neděle 22. 3. a 30. 5. 2015 v ZUŠ Na Popelce, Praha -kraje Praha, Plzeňský, Královéhradecký
 
sobota 28. 3. 2015 v ZUŠ Uherský Brod - kraje Moravskoslezský, Zlínský
 
sobota 16. 5. 2015 v ZUŠ Ostrava-Poruba, J. Valčíka -kraje Moravskoslezský, Zlínský
Termín závěrečného soustředění:
 
17. 6. až 20. 6. 2015 v Praze
Koncert:
 
21. 6. 2015 v Rudolfinu Koordinátoři projektu Tomáš Kolafa a Miroslav Pikhart

Související dokumenty