Školní jídelny zdravě a chutně

Vydáno:

Ostravský magistrát vyhodnotil 29. 10. 2018 ve Střední škole společného stravování v Ostravě-Hrabůvce III. etapu celoměstského projektu „Školní jídelny zdravě a chutně“. Letos si cenu za poskytování dietního stravování a mimořádné aktivity v oblasti školního stravování odnesli zástupci 23 školních jídelen ostravských mateřských a základních škol.

Školní jídelny zdravě a chutně
Bc.
Miroslava
Segar,
Magistrát města Ostravy, Odbor školství a sportu, oddělení školství
Podařilo se nám nastartovat i spolupráci mezi regiony. Ve spolupráci s Asociací zřizovatelů školních jídelen, z. s., se letošního slavnostního vyhodnocení zúčastnily školní jídelny z obcí Vacenovice a Kojetín, které obohatily slavnostní akci přípravou pokrmů a degustací s využitím regionálních surovin. K hostům a přednášejícím patřila i lékařka, spisovatelka a moderátorka Kateřina Cajthamlová.
Celoměstskou kampaň s názvem „Školní jídelny zdravě a chutně“ připravilo město Ostrava s cílem zvýšit kvalitu stravovacích služeb v ostravských mateřských a základních školách, vhodně propojit problematiku školního stravování se vzdělávacími programy škol a probudit zájem a vzájemnou spolupráci dětí i dospělých na kvalitě školního stravování. Ostrava za tento projekt získala v roce 2015 v hodnocení Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy celorepublikově první místo.
Ve spolupráci s Asociací zřizovatelů školních jídelen, z. s. proběhla v rámci vyhodnocení III. etapy i výměna zkušeností a dobré praxe s kolegy ze ŠJ Kojetín a ŠJ Vacenovice, kteří připravili pro tuto slavnostní chvíli pokrmy a degustaci s využitím regionálních surovin.
Starostka Vacenovic Jana Bačíková a zaměstnanci školní jídelny z Vacenovic, kteří se prezentovali svým menu s využitím regionálních surovin v Ostravě poprvé.
Tým ŠJ Vacenovice a ŠJ Kojetín - degustace regionálních pokrmů
Zástupcům ostravských školních jídelen mateřských a základních škol opravdu chutnalo
Zapálené týmy z Vacenovic a Kojetína přispěli svými chutně připravenými pokrmy ke slavnostní atmosféře ocenění ostravských školních jídelen v rámci projektu „ŠJ zdravě a chutně“

Související dokumenty