Office MIX - získejte pozornost svých žáků

Vydáno:

Připravte si netradiční výukovou hodinu s prvky videa, kvízů a nahrávek.

Office MIX - získejte pozornost svých žáků
Ing.
Karel
Klatovský,
manažer vzdělávacích programů, Microsoft
Používání moderních technologií a aplikací ve výuce se postupně stává běžným standardem ve všech předmětech. Téměř každá třída disponuje interaktivní tabulí nebo plátnem s projektorem, stále více dětí využívá tablety. Nepostradatelným nástrojem pro jejich efektivní využití jsou ale vzdělávací aplikace a kancelářský balík Office v popředí s PowerPointem. Díky němu mohou nejen učitelé, ale i žáci vytvářet prezentace, které přitáhnou pozornost daleko více než strohý výklad a pomáhají udržet strukturu hodiny.
Nicméně špatně připravená prezentace - nepřehledná, s přebytkem textu a nezajímavou grafikou - může být naopak pro studenty matoucí a k pochopení látky nepřispívá. Proto je nezbytné, aby se každý pedagog naučil efektivně využívat nástroje, které PowerPoint nabízí, a výuku skutečně obohatil.
Office MIX - nástroj pro prezentace, kterými zaujmete!
Jednou z novinek, kterou Microsoft představil na své Roadshow pro školy, je doplněk Office MIX. Uživatelé Office 2016 a 2013 si jej mohou bezplatně doinstalovat. A stojí to za to!
Office MIX pedagogům pomůže s minimem úsilí zvýšit atraktivitu a zábavnost vyučovací hodiny a podpoří interaktivitu s žáky. Doplněk rozšiřuje klasický Power Point o možnost přidávat do prezentace snadno audioa videonahrávky, vlastní kresby, kvízy a ankety, screenshoty, náhledy webových stránek či různé simulace. Prezentující tak může jednoduše kombinovat audiovizuální prvky s textem a vlastním výkladem, což pomáhá udržet pozornost žáků po celou vyučovací hodinu. Hravost přednášeného tématu zvyšuje vytváření kvízů a anket.
Prezentace se navíc dají snadno sdílet se studenty a kolegy online skrze multifunkční poznámkový blok OneNote, web či jiný výukový systém. Online úložiště Microsoftu umožňuje učiteli kdykoli prezentace bezpečně editovat a aktualizovat a navíc je jednoduše sdílet se studenty, kteří změny učitele okamžitě vidí. Žáci si tak mohou sami snadno opakovat látku z hodiny, napsat domácí úkol online či spolupracovat se spolužáky, a to na jakémkoli zařízení s přístupem k internetu. Učitel zároveň vidí jejich aktivitu a může ze záznamů vytvářet analýzy, exportovat data do Excelu a vytvářet grafy či tabulky. Má tedy velmi přesný přehled o tom, jak dobře studenti látku chápou a které části je třeba vyjasnit či opakovat.
Pochlubte se vaší skvělou interaktivní prezentací
Office MIX je k dispozici komukoli, kdo při přípravě na výuku využívá PowerPoint. Pro ty, kteří chtějí svou snahu zúročit ještě více než jen pouhým zájmem svých žáků, se mohou přihlásit do soutěže MIXathon Challenge, kterou Microsoft odstartoval právě na své Roadshow pro školy.
Zapojit se mohou učitelé z České republiky a dalších 31 evropských zemí. Stačí si jen vymyslet zajímavou, maximálně 15minutovou interaktivní výukovou prezentaci na jakékoli téma a zaregistrovat se na webových stránkách www. MIXathon.org, kde jsou k dispozici všechny potřebné informace o soutěži. Termín pro přihlášky je do 31. prosince 2015 a ve hře jsou zajímavé ceny v čele s cestou na Globální vzdělávací fórum.