Ochrana osobních údajů je tématem nejen pro Den bezpečnějšího internetu

Vydáno:

Druhý den druhého únorového týdne se každoročně v mnoha zemích po celém světě nese ve znamení Dne bezpečnějšího internetu. K problematice bezpečného užívání internetu neodmyslitelně patří i problematika uváženého a rozumného nakládání s osobními údaji a ostatními daty.

Ohrana osobních údajů navíc v České republice právě nabírá na důležitosti i kvůli Obecnému nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR), jež nabylo platnosti v dubnu minulého roku a které se dotkne úplně každého, kdo při své činnosti zachází s osobními údaji.
Den bezpečnějšího internetu se tedy v letošním roce nesl ve znamení motta „Chraň svá data, chráníš tím sebe a své blízké“ a jedním z hlavních cílů této akce bylo zahájit rozsáhlou diskusi o důležitosti ochrany osobních údajů.
V rámci oslav Dne bezpečnějšího internetu, důležitosti internetové bezpečnosti a témat s tím spojených probíhá až do konce března soutěž o hodnotné ceny, do které se může snadno zapojit každá škola. V rámci této soutěže stačí zorganizovat jakoukoli aktivitu na téma ochrana osobních údajů. Dané aktivity nemusí být dlouhé. Inspirací vám může být přednáška, kterou jsme pro vás připravili na stránkách saferinternet.cz. Pod odkazem Den bezpečnějšího internetu najdete materiály, díky kterým můžete například nechat studenty, aby si spolu s mladšími kolegy popovídali na téma soukromí na internetu.

Nápadům a činnostem se meze nekladou, jen nás nezapomeňte o daných aktivitách informovat a umístit na stránky vaší školy logo soutěže, které naleznete v sekci Soutěž na stejných webových stránkách. My poté vaši školu umístíme do interaktivní mapy, zařadíme do slosování o zmiňované hodnotné ceny a nejlepší akce a nápady zveřejníme na našich webových stránkách a sociálních sítích.