Nenechte se vykolejit

Vydáno:

Vykolejení je pojem z železniční terminologie, kdy jinak funkční vlak neočekávaně vyjede z trati, zablokuje provoz a obvykle způsobí vážné škody. Novodobý termín „management derailment“ – manažerské vykolejení – analogicky označuje selhání jednotlivců, kteří zastávají výkonné pozice ve společnosti. Vykolejení představuje riziko i pro velmi talentované, vzdělané a úspěšné pracovníky. Ti selhávají často proto, že temná strana jejich osobnosti se plně projeví, až když začnou zastávat řídicí funkce spojené se značnou pravomocí.

Nenechte se vykolejit
PhDr.
Jan
Voda
Ph.D.
ředitel základní školy Wonderland Academy
Silné a slabé stránky
Když děláme práci odpovídající schopnostem, v nichž vynikáme, jsme v ní většinou úspěšnější a máme z ní větší radost, než když pracujeme na úkolech, kde se cítíme nedostateční. Proto je mnohem užitečnější, pokud v práci můžeme uplatňovat své silné stránky. Peter Drucker, zakladatel moderního managementu, to vystihl přesně: „Don’t hire a person for what they can’t do, hire them for what they can do.“1) To apriori neznamená, že by nás neměly slabé stránky zajímat. Znát slabiny svých zaměstnanců (a své vlastní) je důležité právě proto, abychom jim (a sami sobě) nepřidělovali práci, při níž by se jejich slabé stránky negativně projevily.
Vynikající pracovníci se liší od těch průměrných tím, že se neustále snaží zlepšovat v oblastech, ve kterých jsou již velmi dobří. Zaměřují se na to, co v důsledku svých nadprůměrných, nebo dokonce výjimečných schopností dokážou vykonávat lépe než jiní. Sotvakdy můžeme dosáhnout dobrých výsledků, jestliže se budeme přehnaně orientovat na své nedostatky. Pokud se člověk soustředí jen na to, co by měl vylepšovat, bude to srážet jeho sebevědomí a neustále bude zažívat pocit méněcennosti. Jde spíše o to, zda jsme si svých slabostí vědomi a umíme je řešit nebo se jim vyhnout. Uvědomovat si své slabosti přitom nutně neznamená být slabý. Když umíte své slabé stránky identifikovat a dokážete s nimi pracovat, budete ve skutečnosti silní a schopní.
Proč ředitelé selhávají
Právě sem míří