JUDr. Miroslav Antl

Vydáno:

 

JUDr. MIROSLAV ANTL
Dětství
V tomhle věku mne spíše „asociačně“ napadá „dědství“.:-) Dětství mám navždy spojené se školou a se sportem, protože právě ve škole jsem začal hrát závodně basketbal, rekreačně fotbal, a protože jsem vyrůstal v Novém Městě na Moravě, tak i „povinné“ běžky. A také první lásky (se spolužačkami) a kamarádství (se spolužáky)...
Prázdniny
Dříve volnost a pohoda, každodenní sportování a „dětská dobrodružství“, ale také studentské (pracovní) brigády. Ve druhé třetině života (tj. druhém třicetiletí:-)) odpočinek po celoroční výuce na univerzitách a nyní intenzivní cesty po senátním obvodu (pojízdnou senátorskou kanceláří „Antlon“) s asistentem, který má coby učitel rovněž prázdniny.
Ředitel
Ředitel školy coby velká autorita, respektovaný vyučující, výborný sportovec atd. (dříve z pohledu žáka a studenta, posléze z pozice kamaráda a spoluhráče v basketbalu). Pracovně: ředitel odboru, ředitel kanceláře, policejní ředitel, sportovní ředitel aj. Každopádně velká odpovědnost za výsledky a „svěřené osoby“. No a v Parlamentu ČR a v politice „ředitelé zeměkoule“ (bez odpovědnosti, včetně té morální).
Škola
ZDŠ, gymnázium, ale i právnická fakulta. Pak už hlavně další zásadní součást mého života jako učitele, přednášejícího – a tedy něco, co mne celoživotně nabíjí. No a samozřejmě stále ještě „schola vitae“, neb jsme neustále překvapováni...:-)
Přestávka
Školní přestávka, přestávka (na oběd) v práci, bezpečnostní přestávka apod. V neustálém pracovním shonu už mne/nás zřejmě čeká už jen „odstávka“...:-) A určitě nejhorší jsou nucené přestávky zdravotní.
Vize
Přestože jsem nenapravitelný optimista, nic nosného mě nenapadá, když asi nikdo neví, co bude. A protože je to prázdninové vydání, tak bych spíše nabídl přání vám a všem vašim čtenářům: přeji zejména zdraví, pohodu, relaxaci atd.
Zkrátka:
Ať jsou vaše prázdniny skutečnou dovolenou na zotavenou a plné těch nejpříjemnějších nejpřínosnějších vizí!

Další rozhovory