Efektivní propojení školního systému s webem školy

Vydáno:

Mluvíme zde o současných školních systémech, které školy běžně používají. Není divu, že si každý tvůrce hlídá své know-how a nepustí nás - vývojáře školních webů - za určité hranice, abychom mohli tyto aplikace dokonale propojit s webovými stránkami škol, které jim dodáváme. Ve výsledku to ale školám nepřináší žádný prospěch.

Společnost Vitalex Computers, s. r. o., se zabývá tvorbou webových stránek pro školy už pět let a ví, že tyto hranice je nutné posunout. Ať se snažíme sebevíce, nejsme schopni do školních webů, které stavíme na systému Univers CMS, implementovat všechna data, která některé školní aplikace obsahují a která bychom chtěli na webových stránkách publikovat. Konkrétně se jedná o pohodlný export rozvrhů a suplování, dále export dat z plánů akcí, který by mohl být rozdělený i pro učitele jednotlivých tříd, tím pádem by se propsal do webu, tak aby rodič věděl, co jeho dítě během roku nebo blízké budoucnosti ve škole čeká.
Náš připravovaný komplexní školní systém nesoucí název ŠKOLA NA SÍTI plánujeme spustit 19. 8. 2016 a bude přizpůsobený tomu, aby se mohl dokonale propojit s webem školy, tak aby to vyhovovalo nejen nám „tvůrcům školních webů“, ale hlavně školám. Budeme rádi přijímat všechnu kritiku, připomínky i požadavky, abychom společně docílili toho, že zde bude systém, který bude pružný a bude vyhovovat každému typu školy. Navíc plánujeme, že cena bude jednotná za všechny funkce. Nebude již žádné placení za nástavbové moduly. Cena se bude dělit pouze na kategorie: malotřídní školy, základní školy a střední školy. Systém bude dostupný v cloudu na jediné webové adrese, a bude tak dostupný všude, kde je připojení na internet.
V rámci měsíčního poplatku za provoz bude probíhat i pravidelná aktualizace systému, stejně jako je to současně u systému Univers CMS pro webové stránky škol.
Nyní se nabízí možnost nezávazně se registrovat do zkušebního provozu, který garantujeme minimálně do 31. 12. 2016 poskytnout školám zcela zdarma, abychom mohli společně testovat importy dat ze současných systémů a celkovou funkčnost nového systému.
Systém bude obsahovat základní funkce:
-
matrika
-
elektronická žákovská knížka
-
třídní kniha
-
rozvrhy
-
úkolníčky
-
a mnoho dalšího
Registrace provádějte na webové adrese systému www.skolanasiti.cz. Po registraci vás budeme kontaktovat, abychom vás mohli v systému aktivovat, provedli vás základním nastavením a zodpověděli základní i pokročilé dotazy.
Registrace není ničím závazná. Po vyhlášení ostrého provozu bude mít i tak každá škola jeden měsíc zkušebního provozu zdarma.