Brain&Breakfast aneb Ranní dávka inspirace i do vaší školy

Vydáno:

Už pět let si každý měsíc pozveme zajímavého hosta, který má nějakou nevšední zkušenost, něco dokázal nebo se naučil. Někoho, kdo má co sdílet. Jeho přednášku a následnou diskusi natáčíme a živě vysíláme do celé republiky. A rádi bychom promítali i vašim studentům. Zdarma. Protože chceme-li přispět k vývoji společnosti, a tím i k lepší budoucnosti, musíme začít u těch, kteří se na jejím formování budou podílet nejvíc. U studentů.

 

Brain&Breakfast aneb Ranní dávka inspirace i do vaší školy
Jan
Mašek,
zakladatel projektu Brain&Breakfast
Brain&Breakfast (B&B) jsou v měsíčním intervalu pořádaná ranní setkání s inspirativními hosty. Z těch nejznámějších si zaslouží zmínit např. architektka Eva Jiřičná, herečka Magda Vašáryová, olympionik Petr Koukal, kardiochirurg Jan Pirk, moderátorka Adéla Banášová, podnikatel a propagátor nanotechnologií Jiří Kůs nebo lékař bez hranic Tomáš Šebek. Jejich vystoupení ale není kdovíjaká přednáška. U každého hosta dbáme na to, aby šel ve svém vyprávění do hloubky. Smyslem Brain&Breakfast je nabídnout posluchačům nové obzory, vtáhnout je do příběhů, představit zkušenosti osobností z různých oborů, předat pozitivní energii a nabídnout kvalitní prostředí pro rozvoj znalostí.
Jak to všechno začalo
Inspirativní snídaně založil před pěti lety Jan Mašek, tehdy ještě na pozici šéfa inovací v nadnárodní společnosti 3M. Jeho náplní práce bylo nacházet lidi se zajímavými zkušenostmi a tyto zkušenosti šířit dál do svého týmu. Vymyslel proto inspirativní setkání Brain&Breakfast. Místo toho, aby se pokoušel předávat příběhy a zkušenosti lidí, kteří dosáhli úctyhodných výsledků ve svém oboru, přivedl je a nechal, aby svůj příběh zaměstnancům ve 3M vyprávěli sami.
A dostavil se úspěch. Na B&B začalo chodit více a více posluchačů zvenčí a po třech letech se projekt odpojil jako samostatný. Od té doby "snídaně" začaly odebírat desítky firem, pro které mají nejen velkou hodnotu, ale jsou skvělým prostředkem k setkávání a inspiraci zaměstnanců. Promítáme i do mnoha komunitních center a nedávno jsme začali spolupracovat s knihovnami.
Jak to funguje
B&B se každý měsíc koná v pražském Impact HUB, inspirativním prostoru otevřeném pulzujícím networkingovým akcím, jakými setkání B&B bezesporu jsou. Důležitější však je, že je natáčíme a živě vysíláme do celé republiky.
Vám k připojení postačí internet, zvukový aparát a projektor.
Každý divák má navíc kromě sledování živého přenosu také možnost pomocí webové stránky nebo aplikace položit řečníkovi jakoukoli otázku.
U našich snídaní se pravidelně setkávají celé pracovní týmy napříč obory. Vysíláme do mnoha závodů Siemens, do mladoboleslavské Škodovky, týmům v energetické společnosti Innogy nebo České spořitelně.
A zatímco si firmy a jejich týmy za živý přenos snídaní platí, školám tuto možnost nabízíme zdarma.
Poslední snídani jsme promítali už do 25 škol a třeba už příští přenos bychom rádi nabídli i vašim studentům.
Čtyři hlavní témata B&B (a hosté, kteří již v minulosti vystoupili):
-
Vzdělávání a osobní rozvoj
(Milan Hejný, Radvan Bahbouch, Petr Ludwig, Jakub Pok ad.),
-
Věda a technologie
(Michal Pěchouček, Josef Průša, Jiří Kůs, Blanka Říhová, Jan Pirk, Martin Jan Stránský ad.),
-
Business a podnikání
(Ján Košturiak, Libor Mertl, Jaroslav Řasa, Martin Hausenblas, Petr Skondrojanis, Filip Dřímalka ad.),
-
"Brblající společnost"
1) (Jiří Ježek, Petr Koukal, Tomáš Šebek ad.).
Všechny proběhlé snídaně (starší tří měsíců) najdete v našem archivu
www.brainbreakfast.cz/archiv
Proč Brain&Breakfast
Naše posluchače se snažíme dostat z jejich bublin a ukázat jim často úplně jiný pohled na svět. Velice důležitá je pro nás pravidelnost. Chceme, aby se nás učilo navštěvovat stále více lidí a přicházeli do styku s tématy, o kterých třeba neměli ani tušení.
Věříme, že inovace pramení z diverzity, a B&B jsou nástrojem, který pomáhá v propojování a objevování nových světů.
Nechceme vysílat krátkostopá videa, během kterých si člověk možná udělá stručnou představu o problematice, ale nemá šanci pochopit všechny okolnosti. Proto snídaně trvá 90 minut, během kterých může každý posluchač položit přednášejícímu otázku - buď "živě" přímo v sále, nebo pomocí moderátora a duchovního otce celé myšlenky Honzy Maška, který každou snídani uvádí a čte dotazy ostatních z dostupné aplikace.
Jako další chystáme Brain&Breakfast s vrchní státní zástupkyní Lenkou Bradáčovou. Ve čtvrtek 19. dubna bude mluvit na téma Vnímání spravedlnosti je odrazem důvěry společnosti v justici. Pokud máte zájem zdarma odebírat naše vysílání, napište na
www.brainbreakfast.cz/skoly
1 Lidé, kteří jsou třeba ještě v těžší situaci než my, nestěžují si, a dokonce dokázali něco velkého, příp. ukázka ze světa lidí, kteří nemají takové štěstí jako my (válečné konflikty atd.).