Zapojte se do programu Active Citizens: Chráníme klima

Vydáno: 2 minuty čtení

Program je určen učitelům, studentům středních škol a žákům 2. stupně základních škol z celé ČR (především 8. a 9.třída) a proběhne ve školním roce 2022/23. 

Program Active Citizens vede mladé lidi k tomu, aby se zajímali o své okolí a dokázali se podílet na jeho rozvoji, a zároveň zvyšuje povědomí o změně klimatu a možnostech jejího řešení. Žáci vymýšlí a realizují školní projekt zaměřený na tematiku klimatické změny, během kterého se učí spolupráci, poznávají své silné stránky, získávají důvěru ve své vlastní schopnosti a zjišťují, že můžou něco ovlivnit nebo změnit.

Jak bude spolupráce vypadat?

Lektoři a lektorky z Variant povedou během roku 2022/2023 semináře pro pedagogy (části ze seminářů se účastní i zástupci studentských týmů) v rámci kurzu Jak rozvíjet aktivní občanství v komunitě v celkové délce 70 h. Souběžně zapojení pedagogové spolupracují s týmem svých žáků, realizují aktivity, které si vyzkoušeli na semináři a vedou je postupně k přípravě a realizaci vlastního komunitního klimatického projektu. Pedagogům zároveň poskytneme 6 h mentorské podpory a také metodickou podporu pro výuku o změně klimatu a aktivním občanství. Na realizaci projektu pak od nás můžete získat podporu až do výše 8 000,- Kč.

Hlásit se můžete prostřednictvím tohoto formuláře, termín pro přihlášení je 30.7. (pokud jej nestíháte, domluvme se individuálně). Krátký motivační dopis, proč se chcete zapojit  do programu a co by měla vaše účast přinést vaší škole, posílejte prosím na email: veronika.ambrozyova@clovekvtisni.cz.

Rádi byste se zapojili, ale přijde vám, že nemáte dostatek informací?

Můžete se podívat na záznam z informačního webináře(Je třeba zadat heslo: ACKlima22!).

Součástí programu je dlouhodobý kurz, který je založený na metodickém přístupu Active CitizensPro více informací neváhejte rozkliknout tento odkaz s prokliky na videa, materiály a přihlášku.

Zdroj: Člověk v tísni, program Varianty