Úspěch českých studentek na Mezinárodní německé olympiádě 2014

Vydáno: 1 minuta čtení

Ve Frankfurtu nad Mohanem se ve dnech 3. až 16. srpna uskutečnila Mezinárodní německá olympiáda 2014, které se účastnila stovka mladých lidí z 50 zemí světa. Soutěž probíhala ve třech kategoriích, přičemž ve dvou z nich získaly české studentky zlatou medaili. Na mezinárodní olympiádu v němčině byly vybrány díky úspěchu v Ústředním kole Soutěže v jazyce německém, která se konala začátkem dubna v Goethe Institutu v Praze. Soutěž vyhlašuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy a garantuje ji Národní institut pro další vzdělávání.

 

Kateřina Martincová, studentka Gymnázia z Ústí nad Orlicí (druhá v Ústředním kole soutěže v Praze v kategorii IIIA) zvítězila v kategorii B2. V nejobtížnější kategorii C1 zvítězila Jelizaveta Laškevičová z Arcibiskupského gymnázia v Praze 2 (vítězka Ústředního kola soutěže v kategorii IIIA).

Výjezd soutěžících na Mezinárodní německou olympiádu zajišťoval Goethe institut v Praze, který s Národním institutem pro další vzdělávání při realizaci Soutěže v jazyce německém spolupracuje. 

O průběhu Mezinárodní německé olympiády 2014 informoval německý list Frankfurter Neue Presse (viz odkaz na uveřejněný článek):

http://www.fnp.de/lokales/frankfurt/Wenn-Sprachen-Tueren-oeffnen;art675,987612