Učte programovat a vyhrajte tablet!

Vydáno: 2 minuty čtení

Hodina kódu je tady! Během prosince budou po celém světě probíhat akce na podporu výuky programování a  úvodní lekce. Také jednu uspořádejte a vyhrajte pro sebe tablet!

Jak Hodinu kódu uspořádat?

Vezměte žáky do počítačové učebny a projděte s nimi jeden z tutoriálů, které nabízí hourofcode.com. Nemusíte mít žádné předchozí zkušenosti s programováním - veškeré informace, již hotové lekce a tipy, jak hodinu vést, tam naleznete. Zkuste třeba jeden z tutoriálů postavený na hře Minecraft.

Jak se zapojit do soutěže?

Jednoduše - uspořádejte lekci mezi 1. a 22. prosincem, projděte s dětmi jeden z mnoha nabízených tutoriálů a dejte nám o tom vědět. Vyhrát můžete ve třech kategoriích:

  • Nejaktivnější lektor/ka -hledáme lektora či lektorku, který/á uspořádá Hodinu kódu pro nejvíce účastníků. Uspořádejte jednu velkou akci nebo udělejte více lekcí Hodiny kódu a sečtěte je. Tři nejaktivnější lektoři či lektorky vyhrávají tablet VisionBook 11Wi.
  • Nejlepší záznam akce - hledáme nejlepší fotku či video z lekce Hodiny kódu. Zachyťte jak se vašim účastníkům daří dělat první krůčky k programování. Nejlepší tři fotky či videa vyhrávají tablet Prestigio MultiPad Visconte V.
  • První vlaštovka - lektor či lektorka, který/á podá první přihlášku do soutěže získá pro účastníky své Hodiny kódu speciální balíček Microsoft s věcnými cenami pro účastníky.

Podrobnosti o soutěži a úplná pravidla najdete na https://www.techsoup.cz/hourofcode.

Přihlášku do soutěže podáte vyplněním soutěžního formuláře

Řízení školyZdroj: Zpráva Microsoft