Systém InspIS ŠVP pomůže školám zpracovat změny ŠVP po revizi RVP ZV

Vydáno: 1 minuta čtení

Informační systém InspIS ŠVP, který vytvořila Česká školní inspekce mimo jiné jako užitečnou pomůcku školám při tvorbě validních školních vzdělávacích programů (videoprezentace zde), již nyní reflektuje změny RVP ZV, které nabydou účinnosti k 1. 9. 2016 (zrušení přílohy upravující vzdělávání žáků s lehkým mentálním postižením).

Všechny školy tak mají možnost v předstihu připravit úpravy svých školních vzdělávacích programů v souvislosti se zmíněnou revizí, která vyvolává potřebu především drobných úprav v učebním plánu na 1. stupni a dále změnu obsahu části Charakteristiky ŠVP popisující zabezpečení výuky žáků se speciálními vzdělávacími potřebami a žáků nadaných nebo mimořádně nadaných (všechny změny RVP ZV jsou podrobněji popsány zde). Ve všech případech uživatele systém dostatečně navede.

Pokud se škola rozhodne systém InspIS ŠVP použít (nebo s ním již pracuje), doporučujeme využít nabídky prezenčního školení pořádaného Národním institutem pro další vzdělávání. Tato školení budou realizována v připravených počítačových učebnách ve všech krajích ČR. Školy tak mají možnost požadované úpravy zapracovat přímo na místě.