SYPO představuje další formu podpory pro učitele – online Pískoviště

Vydáno: 2 minuty čtení

Projekt Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) připravil pro učitele novou možnost, jak se zdokonalovat v online nástrojích a možnostech online i prezenční výuky. Tento týden bude spuštěno Pískoviště, tedy virtuální prostor pro setkávání učitelů nad jedním konkrétním tématem. Projekt SYPO je součástí Národního pedagogického institutu ČR a je spolufinancován EU.  

Projekt SYPO připravuje již téměř rok webináře, které se věnují distanční výuce a přinášejí učitelům tipy na konkrétní nástroje a aplikace. „Pískoviště na úspěch webinářů přímo navazuje a naši podporu ještě rozšiřuje – od přijímání informací k jejich praktickému a aktivnímu používání,“ říká Jiří Nekola, hlavní projektový manažer SYPO, a dodává: „Na našem online Pískovišti účastníci ukážou kolegům, jaké nástroje používají, a zjistí, jak fungují aplikace využívané kolegy.“

Pískoviště nabídne prostor k setkání s kolegy, ke sdílení zkušeností k danému tématu vzdělávání, k získání nových informací a inspirací. Každý účastník může ukázat praktické tipy k metodice výuky, online i prezenční, a hlavně získat náměty od dalších účastníků. Obsahem Pískoviště není odborný výklad lektora. Jeho cílem je hlavně to, aby si učitelé ukázali možnosti výuky, ze kterých jsou nadšení, případně se zdokonalili v tom, v čem si nejsou jistí Možná se tak vyhnou zbytečným omylům a přehmatům během výuky.

V současné době se mohou zájemci hlásit na témata:

  • Ukažme si, jak motivujeme či aktivizujeme žáky při online výuce na II. stupni ZŠ
  • Podělme se o zkušenosti s efektivní online komunikací se žáky na I. stupni ZŠ 
  • Quizizz - inspirujme se navzájem svými příklady používání na II. stupni ZŠ

Více informací zde.

 

Zdroj: NPI ČR