Středoškoláci z International School of Brno se účastní dobrovolných prací v Hlásnici

Vydáno: 2 minuty čtení

Studenti 10. ročníku střední školy International School of Brno se ve dnech 20-24.6.2018 účastní dobrovolných prací v Hlásnici u Olomouce. Organizátorem této dobrovolnické činnosti je INEX - Sdružení dobrovolných aktivit, z.s. (INEX - SDA). Ve spojení s místní komunitou zde dobrovolníci vylepšují veřejné prostředí určené ke sportovním a volnočasovým aktivitám. Studenti ISB se podílí na úpravě areálu komunitního centra a na přípravě tradiční akce s prezentací jednotek integrovaných záchranných sborů, která se letos koná v sobotu 23. června.

“Dobrovolnictví nelze chápat pouze jako práci. Je to zkušenost, pomocí které se zapojíte do pomoci komunitě a podílíte se na tom, aby se Hlásnice stala lepším místem. Po tom, co tato zkušenost skončí, ohlédnete se zpět a řeknete si: “To jsem udělala já!” Tento pocit je tak příjemný, že si pravděpodobně budete chtít dobrovolnou práci zopakovat. Během našeho pobytu navíc trávíme čas se studenty z Mexika a Turecka a to nás velmi obohacuje. Asi to nelze úplně pochopit, dokud si to člověk nevyzkouší na vlastní kůži a zjistí, jak moc si lze dobrovolnictví užít.” Ludovica, Šarlota a Jakopo, studenti z ISoB.

Spolupráci s INEX jsme zahájili letos na jaře. Účast studentů SŠ na dobrovolných aktivitách v Hlásnici je prvním výstupem z této spolupráce. Dobrovolnictví v ISoB vnímáme jako důležitou část našich osnov. V příštím školním roce bychom spolupráci s INEX rádi rozšířili a zapojili do dobrovolné činnosti i nižší ročníky.

International School of Brno letos slaví 10 let od svého založení. Naším cílem je poskytovat předškolní, základní a středoškolské vzdělání v anglickém jazyce dětem z celého světa. ISB je členem Rady mezinárodních škol, vyučuje dle mezinárodně uznávaného vzdělávacího programu Cambridge International Programme. Mezinárodní anglická škola ISB je akreditována k udělování kvalifikací IGCSE a IB Diploma programme na středním stupni. Program pro děti české národnosti zajišťuje také soulad s českým vzdělávacím systémem.

Zdroj: Tisková zpráva International School of Brno