Sportovní svazy dostanou dotace do konce června

Vydáno: 1 minuta čtení

Do 30. června obdrží sportovní svazy 100 % dotací na svoji činnost pro tento rok. Po jednání Národní rady pro sport to oznámila ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová.

"Jde nám hlavně o transparentnost pravidel a přidělování financí do českého sportu," uvedla ministryně s tím, že k 31. květnu letošního roku bude vyhlášen nový investiční dotační program, který bude konkrétnější a přehlednější.

Podle ministryně budou znovu posouzeny všechny proběhlé či nadcházející významné sportovní akce jako mistrovství světa či mistrovství Evropy. "Peněz je dostatek. Není třeba se obávat, že akce, které byly dosud podporovány, by podporu ztratily. Cílem je opět transparentnost," ujistila ministryně Valachová.

Ministerstvo bude Národní radu pro sport informovat o konkrétním postupu a časovém rozvrhu při rozhodování o jednotlivých částkách pro sport. "Po dnešním jednání Národní rady pro sport tedy považuji situaci ve financování českého sportu za stabilizovanou," dodala ministryně Valachová.

Záznam v brífinku zde: https://www.facebook.com/msmtcr/videos/698799003661970/

Zdroj