Soutěž „Moje soukromí! Nekoukat, nešťourat!“ – 9. ročník

Vydáno: 2 minuty čtení

Devátý ročník soutěže „Moje soukromí! Nekoukat, nešťourat!“ již má své vítěze! Odborná porota ve složení Mgr. Helena Kačerová (Český rozhlas), Mgr. Roman Giebisch, Ph.D. (Svaz knihovníků a informačních pracovníků), Mgr. Tereza Zadražilová (SaferInternet) a pracovníci tiskového odboru Úřadu se v Úřadu pro ochranu osobních údajů sešla v pátek 22. května 2015. Vybrat ze stovky soutěžních příspěvků nebylo snadné, přesto se porota rozhodla ocenit šestici soutěžících.

Kategorie I: texty, videa a jiné

Šárka Blümelová – ZŠ Pohořelice

Anita Žemličková – ZŠ a MŠ Kanice

Adéla Ševčíková, Tereza Adam-Einholzová, Vendula Rotreklová – ZŠ a MŠ Kanice

Kategorie II: návrhy plakátů

Radka Chaloupková, Sezimovo Ústí

Karolína Kůrková, Cyrilometodějské gymnázium Prostějov

Tra My Pham, Vodňany

Za účast a zaslané soutěžní příspěvky děkujeme všem účastníkům soutěže a také školám a knihovnám, které tématu ochrany osobních údajů věnovaly čas a pozornost.

V prostorách Úřadu pro ochranu osobních údajů jsme v pondělí 8. června 2015 přivítali vítěze 9. ročníku soutěže „Moje soukromí! Nekoukat, nešťourat!“, kteří přišli v doprovodu svých učitelů nebo rodičů. Předseda Úřadu RNDr. Igor Němec osmi vítězkám předal diplomy i ceny a poté se mohli naši hosté seznámit s činností pracoviště ORG – součásti funkčnosti základních registrů. Jejich průvodkyní, díky které se dozvěděli mnoho zajímavého o fungování tohoto pracoviště, se stala Ing. Eva Vrbová, ředitelka odboru základních identifikátorů. O svých motivacích i pocitech pak ocenění hovořili s redaktorem Parlamentních listů.

V odpoledních hodinách na vítěze čekala také prohlídka Národní knihovny i možnost nahlédnout do zákulisí Českého rozhlasu Praha, tradičního mediálního partnera soutěže. 

Vítězům ještě jednou blahopřejeme, všem zúčastněným děkujeme a těšíme se na další, tentokrát jubilejní, ročník soutěže.

Fotografie jsou zde.