Slavnostní vyhlášení soutěže o nejlepšího zástupce ředitele školy

Vydáno: 2 minuty čtení

„Spolehlivá, inspirující, sympatická, přátelská vizionářka, která dotahuje věci do konce… osobnost, které si nesmírně vážím…“ To je ukázka jedné z mnoha nominací, které posílali ředitelé škol do redakce školství nakladatelství Wolters Kluwer. Z nich porota, ve které byli zástupci školství, neziskového sektoru, státní správy i firem, vybrala 5 vítězů 1. ročníku soutěže o nejlepšího zástupce ředitele školy nazvané Zlatá karabina.

Karabina jako symbol důvěry, která je základem úspěšného vedení školy. Na slavnostní vyhlášení výsledků soutěže přijeli nominovaní zástupci se svými řediteli ze všech koutů České republiky. Ceremoniál probíhal v důstojných prostorách atriového dvora historické budovy Měšťanské besedy, které pro účely konání této akce poskytl CEVRO Institut. Sváteční atmosféru podtrhlo vystoupení žesťového seskupení ZUŠ Jana Hanuše z Prahy Břevnova a oficiální část ukončily dojemné tóny harfy Blanky Konvalinkové z téže školy.

Vítězkou soutěže se stala Monika Mandelíčková ze ZŠ a MŠ Deblín, stříbrnou karabinu získala Jana Šenfelderová ze ZŠ Lysá nad Labem a bronzovou si odvezl Martin Tyč z Gymnázia Žamberk. Porota udělila také dvě ceny za mimořádný počin – Dagmar Axamitové ze ZŠ Bílina a Janu Podlenovi ze Sportovní ZŠ Litvínov. Porotci se však shodli, že vítězem soutěže byl ve skutečnosti každý nominovaný – dokazovaly to všechny nominace, které ředitelé škol poslali. Slavnostní vyhlášení, které mělo být také poděkováním zástupcům za jejich nelehkou práci, se podle slov účastníků nadmíru vydařilo. A my už se těšíme na ročník druhý!