S asistenty k lepší škole

Vydáno: 1 minuta čtení

Vzdělávací program Varianty vás zve na konferenci S asistenty k lepší škole. Konference se bude konat 20. listopadu 2018 od 9:30 do 16 hod. v Centru současného umění DOX v Praze a je určena především asistentům a asistentkám pedagoga, školním asistentům a asistentkám, vyučujícím a vedení škol. 

Řízení školy onlineBěhem konference se účastníci budou moct zúčastnit nejen přednášek, ale i workshopů. Během dopoledne proběhne přednáška ředitelky základní školy Trmice Marie Gottfriedové a asistentky pedagoga Jolany Žižkové o Roli asistentů pedagoga v týmu školy a jejich působení na ZŠ Trmice. O tom jak může fungovat asistent pedagoga jako podpůrné opatření, bude vyprávět Jan Michalík z Pedagogické fakulty Univerzity Palackého. Následovat bude panelová debata na téma: Je v českých školách asistentů moc nebo málo?

Odpoledne si můžou účastnici vybrat z několika praktických workshopů. V nabídce je například kurz Role komunikace ve spolupráci asistenta pedagoga, který povede Mgr. Lucie Pivoňková, Mgr. Pavel Košák povede workshop s tématem Odvrácená strana asistentství nebo Práce asistenta s žáky ADHD Mgr. Jaroslavy Budínkové.

Přesný program, přihlášky a doplňující informace najdete na odkaze zde: www.varianty.cz/sasistentyklepsiskole

 

Řízení školy online

Zdroj: Pozvánka www.varianty.cz ǀ  www.clovekvtisni.cz