Ředitel roku 2020/2021

Vydáno: 2 minuty čtení

Vzdělávací společnost Tutor 23. 11. spustila nominace v třetím ročníku ankety Ředitel roku 2020/2021. Každý má možnost nominovat svého "nej" ředitele či ředitelku, a to ve třech kategoriích: malotřídky, základní školy a střední školy.

Ředitel školy udává její směr a určuje atmosféru. Je to postava nesmírně důležitá, neovlivňuje napřímo pouze své žáky, ale celé rodiny a tým svých kolegů.

Už třetím rokem organizujeme anketu, jejímž cílem je vzdát hold ředitelům a ředitelkám českých škol a ty nejúspěšnější také odměnit zaslouženým titulem a cenami.

Rok 2020 s sebou do všech životů přinesl nečekané situace, ve kterých jsme se museli rychle zorientovat a třeba i změnit naše zažité vzorce a jistoty. Právě školství je sektorem, kde proběhly změny téměř největší. Ze dne na den museli pedagogové reagovat na nová opatření a přizpůsobovat své plány.

Zodpovědnost jako vždy připadla na muže a ženy v čele. Ředitelé škol se v této době jasněji než dříve projevili jako opravdoví vrcholoví manažeři. Za jejich nasazení bychom jim touto cestou chtěli poděkovat a vybrat opět toho nejlepšího z nejlepších!

Nominujte svého favorita

Máte ve svém okolí někoho, kdo je podle vás takového titulu hoden? Vyplňte nominační formulář a zařaďte svého favorita do soutěže. Čím je váš kandidát výjimečný? Napište nám, proč si pana ředitele či paní ředitelky vážíte a proč si podle vás zaslouží vyhrát.

Odborná porota na základě nominací zvolí finalisty, kterým následně zadáme speciální domácí úkol. Budou nás zajímat odpovědi na otázky týkající se školství a jejich osobního pohledu.

Vyhlášení a ceny

Slavnostní vyhlášení ankety proběhne v dubnu 2021. Oznámeni budou vítězové každé ze tří kategorií (malotřídky, základní školy, střední a gymnázia) a také absolutní vítěz ankety a ředitel roku pro období 2020/2021.

Všichni vítězové obdrží hodnotné ceny od partnerů a pořadatele ankety. Mezi nimi jsou např. poukazy na vzdělávací manažerské kurzy či předplatné časopisu o vzdělávání.

Zdroj: https://www.tutor.cz/anketa-reditel-roku-2020-2021/