Průběžné počty ukrajinských dětí v českých školách

Vydáno: 1 minuta čtení

V regionálním školství bylo v evidenci škol všech stupňů ke včerejšímu dni celkem 67 316 dětí, žáků a studentů z Ukrajiny. Tento počet však zahrnuje i ty z nich, kteří již v předchozím období přestali tyto školy navštěvovat, a to například z důvodu návratu rodiny na Ukrajinu. O tom, zda se tito žáci do výuky vrátí či nikoli, budou mít školy jasno zhruba v polovině října. Přesnější informace o skutečném počtu ukrajinských žáků v českých školách tak poskytnou až výsledky standardního sběru dat ze zahajovacích výkazů k novému školnímu roku, které budou k dispozici v první polovině listopadu.

Z průběžných dat aktuálního šetření také vyplývá počet zaměstnaných pedagogů a nepedagogů z Ukrajiny, kterých bylo k 19. září celkem 1 520, z toho 351 učitelů. Nejvíce takových zaměstnanců evidují školy v Praze (369) a Středočeském kraji (288).

Shrnutí - počty ukrajinských žáků v českých školách (kompletní data, včetně dat za jednotlivé kraje a přehled volných kapacit, naleznete v tabulce, kterou si můžete stáhnout ZDE):

 Řízení školy online

 

Zdroj: https://www.msmt.cz/ministerstvo/novinar/prubezne-pocty-ukrajinskych-deti-v-ceskych-skolach