Přijímačky z matematiky pro SŠ nanečisto

Vydáno: 2 minuty čtení

V sobotu 24. dubna 2021 si mohou všichni žáci posledních ročníků základních škol vyzkoušet nanečisto přijímačky na střední školy z matematiky. Simulace, kterou Matfyz připravuje, vyzkouší nejen znalosti, ale i konkrétní dovednosti nutné k úspěšnému přijetí na SŠ.

Více informací

Milé deváťačky, milí deváťáci,

sami si nedovedeme přesně představit, jaké překážky právě vám doba koronavirová staví do cesty. Rádi bychom vás ale podpořili v tom, co umíme. Cvičné přijímačky z matematiky na střední školu, které Matfyz připravuje, se budou velmi podobat těm, které budete skládat později doopravdy. Přijímačky se budou konat 24. 4. od 10:00 do cca 13:00 jako internetový přenos.

Přijímačky na SŠ nanečisto jsme na Matfyzu rozdělili na:

  1. představení strategií: například jak si rozvrhnout čas nebo které úlohy řešit jako první,
  2. vlastní řešení testu z matematiky (85 minut),
  3. rozbor testových úloh, kdy si vysvětlíme postupy a řešení.

Na Přijímačky nanečisto není potřeba se předem hlásit a jsou pro všechny zdarma. Snadno si tak nanečisto vyzkoušíte svoje znalosti a dovednosti.

ZDE budete mít 19. dubna k dispozici testové zadání a záznamový arch na odpovědi. Doporučujeme, abyste si obojí vytiskli. Pokud tuto možnost nemáte, doporučujeme si záznamový arch překreslit, abyste si natrénovali, jak odpovědi správně zapsat. To je také velmi důležité. Pokud si chcete zažít přijímačkovou atmosféru, tak prosím, neřešte testové zadání dopředu.

ZDE bude 22. dubna k dispozici link, na němž budeme Přijímačky nanečisto vysílat. Nebude potřeba žádné přihlašování. Bude to stejné, jako když si chcete pustit na YouTube svojí oblíbenou písničku.

I přes to, že se budeme snažit navodit atmosféru opravdových zkoušek, je tento termín pouze k vyzkoušení, jeho absolvování vám nic nezaručuje. Jak se ale říká: Těžko na cvičišti, lehko na bojišti!

 

Zdroj: https://www.mff.cuni.cz/cs/verejnost/aktuality/prijimacky-z-matematiky-pro-ss-nanecisto