Prezentiáda vyhlašuje svůj 11. ročník

Vydáno: 3 minuty čtení

Studentský spolek Student Cyber Games společně s Ekonomicko-správní fakultou Masarykovy univerzity (ESF) vyhlásil jedenáctý ročník soutěže Prezentiáda. Tato soutěž v prezentačních dovednostech pro žáky základních a středních škol v České republice a na Slovensku si klade za cíl rozvíjet u mládeže prezentační schopnosti a naučit je novým dovednostem hravou formou.

 

 

 

Ve čtvrtek 23. ledna byl vyhlášen jedenáctý ročník Prezentiády. Do soutěže se mohou zapojit žáci druhého stupně základních škol, odpovídajících ročníků víceletých gymnázií a studenti středních škol z České republiky a ze Slovenska, kteří se chtějí naučit novým dovednostem či vylepšit ty stávající. „Prezentační dovednosti jsou v dnešní době naprosto nepostradatelné. Naše soutěž dává žákům možnost zlepšit si tyto schopnosti a porovnat je s ostatními soutěžícími. Prezentiáda je tak dobrou průpravou pro studium, profesní i osobní život,“ popsala prospěšnost soutěže hlavní koordinátorka Prezentiády 2020 Petra Plachá.

Řízení školy onilne

Soutěže se každoročně účastní stovky studentů. Do loňského ročníku se přihlásilo 1025 studentů, kteří utvořili 374 týmů. „Novinkou na jedenáctém ročníku soutěže bude systém městských kol, která zvýhodní zúčastněné týmy do nominačního kola a připraví je na kola krajská. S novým ročníkem jsme spustili i nový web, který je modernější a na Slovensku jsme přidali jedno krajské kolo v každé kategorii,“ zdůraznila koordinátorka přednosti letošního ročníku.

Pořadatelé vybrali do krajských kol pro žáky základních škol témata „Škola nebo život“ a „Vocaď Pocaď“. Středoškoláci se musí vypořádat s tématy „Jak si (ne)podělat život“ a „Drobné si nechte“. Než však studenti předstoupí před porotu složenou z odborníků, získají cenné rady od organizátorů i profesionálů. „Studenti mohou navštívit náš web, kde zjistí, jak má vypadat správná prezentace, čeho se vyvarovat nebo jak zvládnout trému. Další poznatky získají na workshopech od Student Cyber Games,“ připomněla Petra Plachá. Workshopy se uskuteční během února v Praze, Brně, Pardubicích a Ostravě. Významnou pomocí pro studenty je i zpětná vazba od porotců.

Soutěžící mají možnost přihlásit se do soutěže do 20. března. Na začátku dubna pak proběhnou krajská kola. Z každého krajského kola postupuje jeden tým do finále. I letos získávají šanci druhé týmy v pořadí díky tzv. divoké kartě – jeden z těchto týmů bude odborníky vybrán a zúčastní se finále. To se uskuteční 23. a 24. dubna 2020 na ESF MUNI v Brně.

Vítězové krajských kol a mezinárodního finále se mohou těšit na hodnotné ceny, jako jsou drony a letenky od Kiwi.com, deskové hry od Albi a řada dalších.

Veškeré podrobnosti naleznete na webových stránkách www.prezentiada.cz.

Aktuální dění můžete sledovat také na Facebooku a Instagramu soutěže.

Harmonogram soutěže

     3. února - 21. února                          Workshopy prezentačních dovedností

     20. března                                         Uzávěrka přihlašování a odevzdávání prezentací

     24. března                                         Vyhlášení výsledků nominačního kola SŠ

     25. března                                         Vyhlášení výsledků nominačního kola ZŠ

     30. března - 10. dubna                     Krajská kola

     13. dubna                                          Zadání finálových témat a úkolu

     23. dubna a 24. dubna                     Finále na ESF MUNI

 Zdroj: Tisková zpráva ze dne 23. ledna 2020, Student Cyber Games, z. s.