Porota rozhodne o nejzajímavějších studentských projektech

Vydáno: 2 minuty čtení

Mechanika obléhacích strojů, 3D virtuální model Osvětimi, vliv tepelné úpravy na obsah vitamínu či stanovení znečištění Vltavy metodou laserové difrakce jsou příklady projektů, které se utkají o přízeň poroty na Studentském projektovém fóru. To proběhne v úterý 2. dubna na pražském Gymnáziu Na Zatlance již po desáté a účastní se ho čtyřicítka studentů z osmi škol.

Do Studentského projektového fóra se přihlásilo patnáct studentských týmů z osmi škol. Projekty budou posuzovat dvě expertní poroty. V přírodovědně-technické sekci zasedne např. doc. Ivan Brynda z Fakulty humanitních studií Univerzity Karlovy či Aneta Šmídová z Fyziologického ústavu Akademie věd. V porotě posuzující projekty z humanitních předmětů bude Hana Havlůjová z Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy či Hana Matoušů z Global Teacher Prize. Pro každou sekci je porota čtyřčlenná a jsou v ni zastoupeni akademici, experti, novináři či profesionálové z praxe.

Projekty mohli nominovat studenti ze všech typů středních škol. Ti své projekty osobně prezentují v patnácti minutách před porotou, která hodnotí originalitu, provedení a výsledek. „Nejzajímavější projekty získají Cenu poroty, ale ocenění za první až třetí místo nedáváme, chceme povzbudit i ty neoceněné. Pro mnohé studenty je to vůbec první hodnocení mimo jejich učitele a navíc se často jedná o první veřejnou prezentaci. To samo o sobě je úspěch,“ říká vyučující Radek Aubrecht, který Na Gymnáziu Zatlanka studentské fórum již od prvního ročníku organizuje.

Studentské projektové fórum proběhne Na Gymnáziu Zatlanka v úterý 2. dubna od 9 do 15 hodin. Předávání cen proběhne ve 14.30.

Zdroj: Tisková zpráva Gymnázia Na Zatlance ze dne 29. 3. 2019; www.zatlanka.cz